Högsta kvalitet till bästa pris
Jordärtskockssoppa med äpple, dill och brödcrumble

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 schalottenlökar schalottenlök
500 g g jordärtskockor jordärtskocka
4 st st potatisar potatis
1 msk msk olja olja
1 tsk tsk timjan timjan
0,5 l l vatten vatten
0,5 grönsaksbuljong grönsaksbuljong
1 äpplen äpple
2 dl dl grädde grädde
2 msk msk äppelcidervinäger äppelcidervinäger
salt salt
svartpeppar svartpeppar
dill dill
(färsk)

Jordärtskockssoppa med äpple, dill och brödcrumble

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

25 min
(12)

Gör så här:

1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala jordärtskockorna och potatisen och skär i mindre bitar.

2. Fräs löken i olja tills den mjuknar. Tillsätt skockor, potatis och timjan och fräs ihop några minuter.

3. Tillsätt vatten och buljong. Låt koka cirka 15 minuter under lock tills allt är mjukt.

4. Skölj, kärna ur och hacka äpplet i små tärningar.

5. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.

6. Tillsätt grädde och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar.

7. Toppa med äpple och dill. Servera gärna med ett gott bröd till.