
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 | schalottenlökar schalottenlök | ||
500 g g | jordärtskockor jordärtskocka | ||
4 st st | potatisar potatis | ||
1 msk msk | olja olja | ||
1 tsk tsk | timjan timjan | ||
0,5 l l | vatten vatten | ||
0,5 | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | ||
1 | äpplen äpple | ||
2 dl dl | grädde grädde | ||
2 msk msk | äppelcidervinäger äppelcidervinäger | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
dill
dill (färsk) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJordärtskockssoppa med äpple, dill och brödcrumble
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala jordärtskockorna och potatisen och skär i mindre bitar.
2. Fräs löken i olja tills den mjuknar. Tillsätt skockor, potatis och timjan och fräs ihop några minuter.
3. Tillsätt vatten och buljong. Låt koka cirka 15 minuter under lock tills allt är mjukt.
4. Skölj, kärna ur och hacka äpplet i små tärningar.
5. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
6. Tillsätt grädde och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar.
7. Toppa med äpple och dill. Servera gärna med ett gott bröd till.