Jordärtskockssoppa med äpple, dill och brödcrumble

Jordärtskockssoppa med äpple, dill och brödcrumble image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 25 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   st schalottenlök
    • 500   g jordärtskockor
    • 4   st potatisar
    • 1   msk olja
    • 1   tsk timjan
    • 0,5   l vatten
    • 0,5   grönsaksbuljong
    • 1   st äpple
    • 2   dl grädde
    • 2   msk äppelcidervinäger
    •   salt
    •   svartpeppar
    •   färsk dill

Förberedelse

    GÖR SÅ HÄR:
  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala jordärtskockorna och potatisen och skär i mindre bitar.

  2. Fräs löken i olja tills den mjuknar. Tillsätt skockor, potatis och timjan och fräs ihop några minuter.

  3. Tillsätt vatten och buljong. Låt koka cirka 15 minuter under lock tills allt är mjukt.

  4. Skölj, kärna ur och hacka äpplet i små tärningar.

  5. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.

  6. Tillsätt grädde och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar.

  7. Toppa med äpple och dill. Servera gärna med ett gott bröd till.