Jordgubbs- och rabarberlemonad med mynta

Jordgubbs- och rabarberlemonad med mynta image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

1 l
    • 300   g jordgubbar
    • 300   g rabarber
    • 1   l vatten
    • 1,5   dl socker
    • 1   dl mynta Färsk
    • 0,5   dl citronsaft
    • 0,5   - 0,75   l kolsyrat vatten
    •   mynta Till servering
    •   is Till servering

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Ansa, skölj och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 8 min. Lägg ned 1 dl färska myntablad och låt sjuda ytterligare 2 min. Låt svalna.

    2. Sila saften genom en finmaskig sil.

    3. Blanda saften med citronjuice och mineralvatten. Servera i glas med is och toppa med mynta.