Högsta kvalitet till bästa pris
Jordgubbs- och rabarberlemonad med mynta

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

300 g g jordgubbar jordgubbe
300 g g rabarber rabarber
1 l l vatten vatten
1,5 dl dl socker socker
1 dl dl mynta mynta
(Färsk)
0,5 dl dl citronsaft citronsaft
0,5 - 0,75 l l kolsyrat vatten kolsyrat vatten
mynta mynta
(Till servering)
is is
(Till servering)

Jordgubbs- och rabarberlemonad med mynta

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(14)

Gör så här:

1. Ansa, skölj och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 8 min. Lägg ned 1 dl färska myntablad och låt sjuda ytterligare 2 min. Låt svalna.

2. Sila saften genom en finmaskig sil.

3. Blanda saften med citronjuice och mineralvatten. Servera i glas med is och toppa med mynta.