
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
300 g g | jordgubbar jordgubbe | |
300 g g | rabarber rabarber | |
1 l l | vatten vatten | |
1,5 dl dl | socker socker | |
1 dl dl | mynta
mynta (Färsk) | |
0,5 dl dl | citronsaft citronsaft | |
0,5 - 0,75 l l | kolsyrat vatten kolsyrat vatten | |
mynta
mynta (Till servering) | ||
is
is (Till servering) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJordgubbs- och rabarberlemonad med mynta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Ansa, skölj och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 8 min. Lägg ned 1 dl färska myntablad och låt sjuda ytterligare 2 min. Låt svalna.
2. Sila saften genom en finmaskig sil.
3. Blanda saften med citronjuice och mineralvatten. Servera i glas med is och toppa med mynta.