Jordgubbssallad med brieost, valnötter och en söt senapsdressing

Jordgubbssallad med brieost, valnötter och en söt senapsdressing image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

8 personer
    • 0,5   huvud isbergssallad
    • 100   g grönsallad
    • 200   g brieost
    • 200   g jordgubbar
    • 1,5   dl valnötter krossade
  • Dressing

    • 0,5   dl socker
    • 1   dl vatten
    • 0,5   citronsaft
    • 0,5   dl russin
    • 2   tsk dijonsenap
    • 1   msk rapsolja
    • 2   nypor salt

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Koka upp vatten, citron, senap, olja, socker, russin och salt i några minuter tills dressingen börjar tjockna en aning. Ställ kallt.

    2. Skiva isbergssallad tunt och lägg i kallt vatten i 10 minuter.

    3.Skiva jordgubbar och brieost. Häll av vattnet från salladen och lägg upp på hushållspapper för att torka.

    4. Lägg upp isbergssalladen på ett fat och vänd ner mixsalladen.

    5. Strö över jordgubbar, brieost och krossade valnötter och ringla över dressingen.

    Recept av: Amanda Lindqvist, Lidls Mästare 2019