Juliga tofu-ribs
Ingredienser
6
personer
-
- 500 g tofu
- 1 dl maizena
- 0,5 l olja till fritering
- salladslökar skivad
-
Glaze
- 2 dl coca-cola eller julmust
- 3 msk honung flytande
- 1 msk vinäger
- 2 msk japansk soja
- 1 tsk sriracha
- 0,5 tsk ingefära malen
- 1 krm kanel malen
Förberedelse
1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.
2. Koka ihop ingredienserna till glazen tills ca hälften återstår och den tjocknat. Låt svalna.
3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i stavar och torka av dem med mer hushållspapper. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.
4. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök.
Receptet är för 6 personer i del av buffé.