Högsta kvalitet till bästa pris
Juliga tofu-ribs

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g tofu tofu
1 dl dl maizena maizena
0,5 l l olja olja
(till fritering)
salladslökar salladslök
(skivad)

Glaze

2 dl dl Coca-Cola Coca-Cola
(eller julmust)
3 msk msk honung honung
(flytande)
1 msk msk vinäger vinäger
2 msk msk japansk soja japansk soja
1 tsk tsk sriracha sriracha
0,5 tsk tsk ingefära ingefära
(malen)
1 krm krm kanel kanel
(malen)

Juliga tofu-ribs

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(10)

Gör så här:

1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.

2. Koka ihop ingredienserna till glazen tills ca hälften återstår och den tjocknat. Låt svalna.

3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i stavar och torka av dem med mer hushållspapper. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.

4. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök.

Receptet är för 6 personer i del av buffé.