Juliga tofu-ribs

Juliga tofu-ribs image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

6 personer
    • 500   g tofu
    • 1   dl maizena
    • 0,5   l olja till fritering
    •   salladslökar skivad
  • Glaze

    • 2   dl coca-cola eller julmust
    • 3   msk honung flytande
    • 1   msk vinäger
    • 2   msk japansk soja
    • 1   tsk sriracha
    • 0,5   tsk ingefära malen
    • 1   krm kanel malen

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.

    2. Koka ihop ingredienserna till glazen tills ca hälften återstår och den tjocknat. Låt svalna.

    3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i stavar och torka av dem med mer hushållspapper. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.

    4. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök.

    Receptet är för 6 personer i del av buffé.