
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | rödbetor rödbeta | |
0,5 kg kg | rödkål rödkål | |
2 | apelsiner apelsin | |
100 g g | rostade hasselnötter
rostade hasselnötter (grovhackade) | |
2 msk msk | olja olja | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
1 knippen knippe | dill dill |
Saffransfärskost
1 g g | saffran saffran | |
200 g g | färskost färskost |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJulsallad med rödbetor, apelsin och saffransfärskost
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skölj, skala och klyfta rödbetorna. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills betorna är mjuka.
3. Blanda färskosten med saffran och ställ svalt.
4. Skär rödkål tunt med kniv eller en mandolin. Blanda med 1 msk olja och krama kålen mjuk med händerna. Skala och skär tunna skivor av apelsinen.
5. Blanda rödbetor, kål och apelsin. Toppa med färskost, hasselnötter och dill. Ringla över lite olivolja och smaka av med salt.