Högsta kvalitet till bästa pris
Julsallad med rödbetor, apelsin och saffransfärskost

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 kg kg rödbetor rödbeta
0,5 kg kg rödkål rödkål
2 apelsiner apelsin
100 g g rostade hasselnötter rostade hasselnötter
(grovhackade)
2 msk msk olja olja
0,5 tsk tsk salt salt
1 knippen knippe dill dill

Saffransfärskost

1 g g saffran saffran
200 g g färskost färskost

Julsallad med rödbetor, apelsin och saffransfärskost

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

50 min
(7)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skölj, skala och klyfta rödbetorna. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills betorna är mjuka.

3. Blanda färskosten med saffran och ställ svalt.

4. Skär rödkål tunt med kniv eller en mandolin. Blanda med 1 msk olja och krama kålen mjuk med händerna. Skala och skär tunna skivor av apelsinen.

5. Blanda rödbetor, kål och apelsin. Toppa med färskost, hasselnötter och dill. Ringla över lite olivolja och smaka av med salt.