
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Potatiskräm
200 g g | potatisar potatis | ||
1 dl dl | grädde grädde | ||
1,5 dl dl | mjölk mjölk | ||
1 tsk tsk | limejuice limejuice | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
2 st st | gelatinblad gelatinblad |
Chips
4 - 5 st st | potatisar potatis | ||
olja olja | |||
salt salt |
Tillbehör
stenbitsrom stenbitsrom | |||
rödlökar rödlök | |||
dill dill | |||
räkor räka |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKall potatiskräm med chips
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Potatiskräm
1. Skala och koka potatisen mjuk.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
3. Blanda grädde och mjölk i en kastrull, koka upp.
4. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.
5. Tillsätt juice och pressa i potatisen.
6. Mixa eller rör kraftigt.
7. Vill du ha en slätare kräm så passera även potatisblandningen genom en sil.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Häll upp krämen i djupa tallrikar och låt den stelna/sätta sig i kylen i minst ett par timmar.
10. Ta gärna ut den en stund i rumstemperatur innan men dekorera precis innan servering.
Chips
1. Behåll gärna skalet på och skiva potatisen riktigt tunt, enklast med en mandolin.
2. Skölj skivorna i kallt vatten.
3. Klappa dem torra med en kökshandduk.
4. Fritera i neutral olja på 160-180 grader.
5. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
Recept av:@anax_skafferi-vinnare av#lidlsmästare2019 vecka 12