
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Potatiskräm
200 g g | potatisar potatis | |
1 dl dl | grädde grädde | |
1,5 dl dl | mjölk mjölk | |
1 tsk tsk | limejuice limejuice | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
2 st st | gelatinblad gelatinblad |
Chips
4 - 5 st st | potatisar potatis | |
olja olja | ||
salt salt |
Tillbehör
stenbitsrom stenbitsrom | ||
rödlökar rödlök | ||
dill dill | ||
räkor räka |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKall potatiskräm med chips
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Potatiskräm
1. Skala och koka potatisen mjuk.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
3. Blanda grädde och mjölk i en kastrull, koka upp.
4. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.
5. Tillsätt juice och pressa i potatisen.
6. Mixa eller rör kraftigt.
7. Vill du ha en slätare kräm så passera även potatisblandningen genom en sil.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Häll upp krämen i djupa tallrikar och låt den stelna/sätta sig i kylen i minst ett par timmar.
10. Ta gärna ut den en stund i rumstemperatur innan men dekorera precis innan servering.
Chips
1. Behåll gärna skalet på och skiva potatisen riktigt tunt, enklast med en mandolin.
2. Skölj skivorna i kallt vatten.
3. Klappa dem torra med en kökshandduk.
4. Fritera i neutral olja på 160-180 grader.
5. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
Recept av:@anax_skafferi-vinnare av#lidlsmästare2019 vecka 12