Högsta kvalitet till bästa pris
Kall potatiskräm med chips

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Potatiskräm

200 g g potatisar potatis
1 dl dl grädde grädde
1,5 dl dl mjölk mjölk
1 tsk tsk limejuice limejuice
salt salt
svartpeppar svartpeppar
2 st st gelatinblad gelatinblad

Chips

4 - 5 st st potatisar potatis
olja olja
salt salt

Tillbehör

stenbitsrom stenbitsrom
rödlökar rödlök
dill dill
räkor räka

Kall potatiskräm med chips

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

3:00 h
(6)

Gör så här:

Potatiskräm

1. Skala och koka potatisen mjuk.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.

3. Blanda grädde och mjölk i en kastrull, koka upp.

4. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.

5. Tillsätt juice och pressa i potatisen.

6. Mixa eller rör kraftigt.

7. Vill du ha en slätare kräm så passera även potatisblandningen genom en sil.

8. Smaka av med salt och peppar.

9. Häll upp krämen i djupa tallrikar och låt den stelna/sätta sig i kylen i minst ett par timmar.

10. Ta gärna ut den en stund i rumstemperatur innan men dekorera precis innan servering.

Chips

1. Behåll gärna skalet på och skiva potatisen riktigt tunt, enklast med en mandolin.

2. Skölj skivorna i kallt vatten.

3. Klappa dem torra med en kökshandduk.

4. Fritera i neutral olja på 160-180 grader.

5. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

Recept av:@anax_skafferi-vinnare av#lidlsmästare2019 vecka 12