Högsta kvalitet till bästa pris
Kalops

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 kg kg högrev högrev
3 gula lökar gul lök
4 morötter morot
5 lagerblad lagerblad
20 kryddpeppar kryddpeppar
(hela korn)
3 nejlikor nejlika
(hela)
2 msk msk vetemjöl vetemjöl
1 l l kalvfond kalvfond
kinesisk soja kinesisk soja
(några droppar)
salt salt
svartpeppar svartpeppar
smör smör
(till stekning)
olja olja
(till stekning)
rödbetor rödbeta
(inlagd, till servering)
potatisar potatis
(nykokt, till servering)
persilja persilja
(till servering)

Kalops

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

3:30 h
(3)

Gör så här:

Förbered ingredienserna:

•    Skär högreven i bitar av önskad storlek. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i skivor.

Stek köttet:

•    Hetta upp en kombination av olja och smör i en stor gryta. Bryn högreven på alla sidor tills det får en fin färg. Ta ut köttet och lägg det åt sidan.

Stek lök och morötter:
•    I samma gryta, tillsätt lite mer smör om det behövs och stek löken tills den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt sedan morötterna och stek dem några minuter till.

Tillsätt kryddor och mjöl:
•    Tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn och nejlikor till grytan. Strö över vetemjölet och rör om så att mjölet blandas med löken och morötterna.

Tillsätt kött och vätska:
•    Lägg tillbaka det brynta köttet i grytan. Häll i kalvfonden tills det täcker köttet och grönsakerna. Tillsätt även några droppar kinesisk soja för extra smak.
•    Låt kalopsen koka upp, sänk sedan värmen till låg och låt det sjuda under lock i cirka 2-3 timmar, eller tills köttet är mört och smakrikt.

Smaka av och justera kryddor:
•    När kalopsen har kokat klart, smaka av med salt och svartpeppar. Justera kryddningen efter dina önskemål.

Servering:
•    Servera kalopsen tillsammans med inlagda rödbetor, nykokt potatis och hackad persilja. Traditionellt serveras också lingonsylt till kalops. Kalopsen blir bättre om den får stå ett tag och mogna smakerna, laga den gärna dagen innan servering.