
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
2 tsk tsk | kanel kanel | |
1,5 tsk tsk | bakpulver bakpulver | |
50 g g | smör smör | |
0,5 dl dl | torkade tranbär torkade tranbär | |
0,5 dl dl | pekannötter pekannöt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKanelscones med pekannötter och tranbär
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop 4 dl mjöl, 0,5 tsk salt, 2 tsk kanel och 1,5 tsk bakpulver i en bunke.
3. Tärna i 50 g kallt smör i de torra ingredienserna och nyp ihop tills smöret är fördelat.
4. Tillsätt 2 dl filmjölk och knåda ihop till en deg.
5. Grovhacka 0,5 dl pekannötter och tillsätt dem i degen tillsammans med 0,5 dl tranbär.
6. Gör två rundlar av degen. Dela dem i sex delar så att det blir sex trekantiga scones av varje. Grädda i 10 minuter tills de fått fin färg.