
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
2 tsk tsk | kanel kanel | ||
1,5 tsk tsk | bakpulver bakpulver | ||
50 g g | smör smör | ||
0,5 dl dl | torkade tranbär torkade tranbär | ||
0,5 dl dl | pekannötter pekannöt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKanelscones med pekannötter och tranbär
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop 4 dl mjöl, 0,5 tsk salt, 2 tsk kanel och 1,5 tsk bakpulver i en bunke.
3. Tärna i 50 g kallt smör i de torra ingredienserna och nyp ihop tills smöret är fördelat.
4. Tillsätt 2 dl filmjölk och knåda ihop till en deg.
5. Grovhacka 0,5 dl pekannötter och tillsätt dem i degen tillsammans med 0,5 dl tranbär.
6. Gör två rundlar av degen. Dela dem i sex delar så att det blir sex trekantiga scones av varje. Grädda i 10 minuter tills de fått fin färg.