Högsta kvalitet till bästa pris
Kantarelltoast

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

150 g g kantareller kantarell
(svenska)
4 st st schalottenlökar schalottenlök
(små)
1,5 dl dl vispgrädde vispgrädde
2 skivor skiva rostbröd rostbröd
1 tsk tsk flingsalt flingsalt
1 tsk tsk svartpeppar svartpeppar
(nymalen)
1 krukor kruka kruspersilja kruspersilja
(färsk)
50 g g smör smör
2 - 3 msk msk olivolja olivolja
(för stekning)

Kantarelltoast

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

20 min
(14)

Gör så här:

1. Skölj av och rensa kantarellerna. Lägg dem i en skål vid sidan av.

2. Hacka schalottenlök och persilja var för sig.

3. Lägg i en klick smör och lite olivolja i en het panna. Låt smöret få lite färg.

4. Fräs upp schalottenlök tillsammans med kantarellerna. Behåll så mycket smak som möjligt genom att riva isär kantarellerna med händerna.

5. Låt puttra i några minuter. Lägg sedan i salt, peppar och den hackade persiljan.

6. Häll i grädden. Rör om och låt sedan puttra ytterligare i ca 10 min på låg värme.

7. Skär bort kanterna på brödet och ringla över lite olivolja.

8. Stek brödet i smör tills båda sidor blivit gyllenbruna och knapriga.

9. Stuvningen är färdig när du kan dra stekspaden igenom såsen och den inte rinner tillbaka ner i skåran.

10. Dags att servera! Lägg upp en brödskiva och fyll på med kantarellstuvningen. Toppa med persilja, salt och peppar. Färdigt!