
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
150 g g | kantareller
kantarell (svenska) | ||
4 st st | schalottenlökar
schalottenlök (små) | ||
1,5 dl dl | vispgrädde vispgrädde | ||
2 skivor skiva | rostbröd rostbröd | ||
1 tsk tsk | flingsalt flingsalt | ||
1 tsk tsk | svartpeppar
svartpeppar (nymalen) | ||
1 krukor kruka | kruspersilja
kruspersilja (färsk) | ||
50 g g | smör smör | ||
2 - 3 msk msk | olivolja
olivolja (för stekning) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKantarelltoast
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skölj av och rensa kantarellerna. Lägg dem i en skål vid sidan av.
2. Hacka schalottenlök och persilja var för sig.
3. Lägg i en klick smör och lite olivolja i en het panna. Låt smöret få lite färg.
4. Fräs upp schalottenlök tillsammans med kantarellerna. Behåll så mycket smak som möjligt genom att riva isär kantarellerna med händerna.
5. Låt puttra i några minuter. Lägg sedan i salt, peppar och den hackade persiljan.
6. Häll i grädden. Rör om och låt sedan puttra ytterligare i ca 10 min på låg värme.
7. Skär bort kanterna på brödet och ringla över lite olivolja.
8. Stek brödet i smör tills båda sidor blivit gyllenbruna och knapriga.
9. Stuvningen är färdig när du kan dra stekspaden igenom såsen och den inte rinner tillbaka ner i skåran.
10. Dags att servera! Lägg upp en brödskiva och fyll på med kantarellstuvningen. Toppa med persilja, salt och peppar. Färdigt!