
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
150 g g | kantareller
kantarell (svenska) | |
4 st st | schalottenlökar
schalottenlök (små) | |
1,5 dl dl | vispgrädde vispgrädde | |
2 skivor skiva | rostbröd rostbröd | |
1 tsk tsk | flingsalt flingsalt | |
1 tsk tsk | svartpeppar
svartpeppar (nymalen) | |
1 krukor kruka | kruspersilja
kruspersilja (färsk) | |
50 g g | smör smör | |
2 - 3 msk msk | olivolja
olivolja (för stekning) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKantarelltoast
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skölj av och rensa kantarellerna. Lägg dem i en skål vid sidan av.
2. Hacka schalottenlök och persilja var för sig.
3. Lägg i en klick smör och lite olivolja i en het panna. Låt smöret få lite färg.
4. Fräs upp schalottenlök tillsammans med kantarellerna. Behåll så mycket smak som möjligt genom att riva isär kantarellerna med händerna.
5. Låt puttra i några minuter. Lägg sedan i salt, peppar och den hackade persiljan.
6. Häll i grädden. Rör om och låt sedan puttra ytterligare i ca 10 min på låg värme.
7. Skär bort kanterna på brödet och ringla över lite olivolja.
8. Stek brödet i smör tills båda sidor blivit gyllenbruna och knapriga.
9. Stuvningen är färdig när du kan dra stekspaden igenom såsen och den inte rinner tillbaka ner i skåran.
10. Dags att servera! Lägg upp en brödskiva och fyll på med kantarellstuvningen. Toppa med persilja, salt och peppar. Färdigt!