Kantarelltoast

Kantarelltoast image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 20 min

Ingredienser

2 personer
    • 150   g kantareller
    • 4   st schalottenlökar
    • 1,5   dl vispgrädde
    • 2   skivor rostbröd
    • 1   tsk flingsalt
    • 1   tsk svartpeppar
    • 1   kruka kruspersilja
    • 50   g smör
  • Till stekning

    • 2   - 3   msk olivolja

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Skölj av och rensa kantarellerna. Lägg dem i en skål vid sidan av.

  2. Hacka schalottenlök och persilja var för sig.

  3. Lägg i en klick smör och lite olivolja i en het panna. Låt smöret få lite färg.

  4. Fräs upp schalottenlök tillsammans med kantarellerna. Behåll så mycket smak som möjligt genom att riva isär kantarellerna med händerna.

  5. Låt puttra i några minuter. Lägg sedan i salt, peppar och den hackade persiljan.

  6. Häll i grädden. Rör om och låt sedan puttra ytterligare i ca 10 min på låg värme.

  7. Skär bort kanterna på brödet och ringla över lite olivolja.

  8. Stek brödet i smör tills båda sidor blivit gyllenbruna och knapriga.

  9. Stuvningen är färdig när du kan dra stekspaden igenom såsen och den inte rinner tillbaka ner i skåran.

  10. Dags att servera! Lägg upp en brödskiva och fyll på med kantarellstuvningen. Toppa med persilja, salt och peppar. Färdigt!