Kantarelltoast
Ingredienser
-
- 150 g kantareller
- 4 st schalottenlökar
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 skivor rostbröd
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 kruka kruspersilja
- 50 g smör
-
Till stekning
- 2 - 3 msk olivolja
Förberedelse
Skölj av och rensa kantarellerna. Lägg dem i en skål vid sidan av.
Hacka schalottenlök och persilja var för sig.
Lägg i en klick smör och lite olivolja i en het panna. Låt smöret få lite färg.
Fräs upp schalottenlök tillsammans med kantarellerna. Behåll så mycket smak som möjligt genom att riva isär kantarellerna med händerna.
Låt puttra i några minuter. Lägg sedan i salt, peppar och den hackade persiljan.
Häll i grädden. Rör om och låt sedan puttra ytterligare i ca 10 min på låg värme.
Skär bort kanterna på brödet och ringla över lite olivolja.
Stek brödet i smör tills båda sidor blivit gyllenbruna och knapriga.
Stuvningen är färdig när du kan dra stekspaden igenom såsen och den inte rinner tillbaka ner i skåran.
Dags att servera! Lägg upp en brödskiva och fyll på med kantarellstuvningen. Toppa med persilja, salt och peppar. Färdigt!