Karibiskt kryddade gourmetbiffar
Ingredienser
4
personer
-
- 4 skivor fläskhals fläskhalsbiffar
- 30 g kryddor i cajun-stil
- 100 ml mojito
- 50 g smör
- 160 g chips nätchips
- 1 burk bönor chilibönor, 400 g
- 200 g champinjoner bruna
- 2 klyftor vitlök
- 250 g basmatiris
- 1 paket friterad frukt valfri frukt
- 1 kruka koriander
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
1. Förvärm ugnen till 200 grader.
2. Smula chipsen och blanda med smör.
3. Blanda cajun-kryddorna med 100 ml mojito. Marinera de fyra fläskhalsbiffarna. Lägg på kylning i en timme.
4. Grovhacka champinjoner och lök, blanda väl med chilibönorna. Lägg i ungsform.
5. Placera fläskhalsbiffarna ovanpå och lägg sedan i ugnen i tio minuter.
6. Ta ut och fördela de smulade chipsen ovanpå. Sänk ugntemperaturen till 160 grader och placera sedan i ugnen igen i 5 – 10 minuter. Baka tills maträtten får en gyllenbrun färg.
7. Förbered riset och de friterade frukterna enligt anvisningen på paketet. Servera med biffarna. Garnera med koriander.