
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Fetaoströra
100 g g | fetaost fetaost | ||
200 g g | crème fraiche crème fraiche | ||
2 | chili
chili (röda) |
Kikärtsbiffar
80 g g | babyspenat babyspenat | ||
1 st st | ägg ägg | ||
1 st st | vitlök vitlök | ||
cayennepeppar cayennepeppar | |||
kummin kummin | |||
paprikapulver paprikapulver | |||
muskotnöt
muskotnöt (mald) | |||
nejlikor
nejlika (mald) | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
2 burkar burk | kikärtor kikärtor |
Potatis
8 - 10 st st | potatisar potatis | ||
olja olja | |||
timjan
timjan (torkad) | |||
rosmarin
rosmarin (torkad) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKikärtsbiffar med klyftpotatis och fetaoströra
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Potatis
1. Sätt ugnen på 200-210 °C
2. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Behåll gärna skalet på. Lägg klyftorna med skalet nedåt på en plåt, ringla över matolja och salta och peppra rikligt.
3. Strö över timjan och/eller rosmarin. Sätt in plåten i den varma ugnen och tillaga potatisklyftorna i 30-40 minuter, tills de fått en fin brynt yta.
Kikärtsbiffar
1. Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem. Mixa dem sedan i en matberedare eller mixer och häll över i en bunke, eller krossa och mosa dem för hand, t.ex. med en potatismosare.
2. Mixa/hacka sedan babyspenaten och blanda ned i biffsmeten tillsammans med ägget. Dela fetaosten på hälften och riv ner ena halvan i biffsmeten.
3. Pressa i vitlöksklyftan och hacka ev. en chilipepparfrukt och häll i. Krydda sedan smeten ordentligt med salt, peppar, cayennepeppar, spiskummin och paprikapulver, men ha bara i en knivsudd muskotnöt och nejlika. Rör samman smeten och forma den till biffar.
4. Stek biffarna på medelhög värme i 8-10 minuter. Vänd då och då.
Fetaoströra
1. Riv andra halvan av fetaosten och blanda med crème fraîche i en skål.
2. Hacka den andra chilipepparfrukten fint och rör ner i blandningen.
3. Röran får gärna stå i kylskåpet någon timme före servering, så utvecklas chilismaken bättre. Servera gärna med färsk sallad. Smaklig måltid!