
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Fetaoströra
100 g g | fetaost fetaost | ||
200 g g | crème fraiche crème fraiche | ||
2 | chili
chili ((röda)) |
Kikärtsbiffar
80 g g | babyspenat babyspenat | ||
1 st st | ägg ägg | ||
1 st st | vitlök vitlök | ||
cayennepeppar cayennepeppar | |||
kummin kummin | |||
paprikapulver paprikapulver | |||
muskot
muskot ((mald)) | |||
nejlikor
nejlika ((mald)) | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
2 burkar burk | kikärtor kikärtor |
Potatis
8 -10 st st | potatisar potatis | ||
olja olja | |||
timjan
timjan ((torkad)) | |||
rosmarin
rosmarin ((torkad)) |
Kikärtsbiffar med klyftpotatis och fetaoströra
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Potatis
1. Sätt ugnen på 200-210 °C
2. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Behåll gärna skalet på. Lägg klyftorna med skalet nedåt på en plåt, ringla över matolja och salta och peppra rikligt.
3. Strö över timjan och/eller rosmarin. Sätt in plåten i den varma ugnen och tillaga potatisklyftorna i 30-40 minuter, tills de fått en fin brynt yta.
Kikärtsbiffar
1. Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem. Mixa dem sedan i en matberedare eller mixer och häll över i en bunke, eller krossa och mosa dem för hand, t.ex. med en potatismosare.
2. Mixa/hacka sedan babyspenaten och blanda ned i biffsmeten tillsammans med ägget. Dela fetaosten på hälften och riv ner ena halvan i biffsmeten.
3. Pressa i vitlöksklyftan och hacka ev. en chilipepparfrukt och häll i. Krydda sedan smeten ordentligt med salt, peppar, cayennepeppar, spiskummin och paprikapulver, men ha bara i en knivsudd muskotnöt och nejlika. Rör samman smeten och forma den till biffar.
4. Stek biffarna på medelhög värme i 8-10 minuter. Vänd då och då.
Fetaoströra
1. Riv andra halvan av fetaosten och blanda med crème fraîche i en skål.
2. Hacka den andra chilipepparfrukten fint och rör ner i blandningen.
3. Röran får gärna stå i kylskåpet någon timme före servering, så utvecklas chilismaken bättre. Servera gärna med färsk sallad. Smaklig måltid!