Högsta kvalitet till bästa pris
Kikärtsbiffar med klyftpotatis och fetaoströra

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Fetaoströra

100 g g fetaost fetaost
200 g g crème fraiche crème fraiche
2 chili chili
(röda)

Kikärtsbiffar

80 g g babyspenat babyspenat
1 st st ägg ägg
1 st st vitlök vitlök
cayennepeppar cayennepeppar
kummin kummin
paprikapulver paprikapulver
muskotnöt muskotnöt
(mald)
nejlikor nejlika
(mald)
salt salt
svartpeppar svartpeppar
2 burkar burk kikärtor kikärtor

Potatis

8 - 10 st st potatisar potatis
olja olja
timjan timjan
(torkad)
rosmarin rosmarin
(torkad)

Kikärtsbiffar med klyftpotatis och fetaoströra

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(27)

Gör så här:

Potatis

1. Sätt ugnen på 200-210 °C

2. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Behåll gärna skalet på. Lägg klyftorna med skalet nedåt på en plåt, ringla över matolja och salta och peppra rikligt.

3. Strö över timjan och/eller rosmarin. Sätt in plåten i den varma ugnen och tillaga potatisklyftorna i 30-40 minuter, tills de fått en fin brynt yta.

Kikärtsbiffar

1. Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem. Mixa dem sedan i en matberedare eller mixer och häll över i en bunke, eller krossa och mosa dem för hand, t.ex. med en potatismosare.

2. Mixa/hacka sedan babyspenaten och blanda ned i biffsmeten tillsammans med ägget. Dela fetaosten på hälften och riv ner ena halvan i biffsmeten.

3. Pressa i vitlöksklyftan och hacka ev. en chilipepparfrukt och häll i. Krydda sedan smeten ordentligt med salt, peppar, cayennepeppar, spiskummin och paprikapulver, men ha bara i en knivsudd muskotnöt och nejlika. Rör samman smeten och forma den till biffar.

4. Stek biffarna på medelhög värme i 8-10 minuter. Vänd då och då.

Fetaoströra

1. Riv andra halvan av fetaosten och blanda med crème fraîche i en skål.

2. Hacka den andra chilipepparfrukten fint och rör ner i blandningen.

3. Röran får gärna stå i kylskåpet någon timme före servering, så utvecklas chilismaken bättre. Servera gärna med färsk sallad. Smaklig måltid!