
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Hallongrädde
3 dl dl | grädde grädde | |
225 g g | hallon hallon | |
1 dl dl | florsocker florsocker |
Topping
citronmeliss citronmeliss | ||
physalis physalis | ||
hallon hallon |
125 g g | smör smör | |
3 dl dl | socker socker | |
1,5 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
4 msk msk | kakao kakao | |
0,5 tsk tsk | havssalt havssalt | |
1,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
2 st st | ägg ägg |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKladdkaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 170° C.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Rör ner alla ingredienser till kakan i det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 17-20 min. Låt svalna.
4. Vispa grädden löst.
5. Värm hallon och florsocker några minuter i en kastrull, sila bort kärnorna och låt svalna. Vänd ner i grädden och servera till kakan.
Tips! Se till att kladdkakan är lite lös i mitten innan du tar ut den. Låt svalna innan den serveras. Perfekt att göra dubbel sats, grädda några minuter till bara.