
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Hallongrädde
3 dl dl | grädde grädde | ||
225 g g | hallon hallon | ||
1 dl dl | florsocker florsocker |
Topping
citronmeliss citronmeliss | |||
physalis physalis | |||
hallon hallon |
125 g g | smör smör | ||
3 dl dl | socker socker | ||
1,5 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | ||
4 msk msk | kakao kakao | ||
0,5 tsk tsk | havssalt havssalt | ||
1,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
2 st st | ägg ägg |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKladdkaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 170° C.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Rör ner alla ingredienser till kakan i det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 17-20 min. Låt svalna.
4. Vispa grädden löst.
5. Värm hallon och florsocker några minuter i en kastrull, sila bort kärnorna och låt svalna. Vänd ner i grädden och servera till kakan.
Tips! Se till att kladdkakan är lite lös i mitten innan du tar ut den. Låt svalna innan den serveras. Perfekt att göra dubbel sats, grädda några minuter till bara.