Kladdkaka

Kladdkaka image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

8 bitar
  • Hallongrädde

    • 3   dl grädde
    • 225   g hallon
    • 1   dl florsocker
  • Topping

    •   citronmeliss
    •   physalis
    •   hallon
    • 125   g smör
    • 3   dl socker
    • 1,5   tsk vaniljsocker
    • 4   msk kakao
    • 0,5   tsk havssalt
    • 1,5   dl vetemjöl
    • 2   st ägg

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 170° C.

    2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

    3. Rör ner alla ingredienser till kakan i det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 17-20 min. Låt svalna.

    4. Vispa grädden löst.

    5. Värm hallon och florsocker några minuter i en kastrull, sila bort kärnorna och låt svalna. Vänd ner i grädden och servera till kakan.

    Tips! Se till att kladdkakan är lite lös i mitten innan du tar ut den. Låt svalna innan den serveras. Perfekt att göra dubbel sats, grädda några minuter till bara.