Kladdkaka
Ingredienser
8
bitar
-
Hallongrädde
- 3 dl grädde
- 225 g hallon
- 1 dl florsocker
-
Topping
- citronmeliss
- physalis
- hallon
-
- 125 g smör
- 3 dl socker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 0,5 tsk havssalt
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 st ägg
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 170° C.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Rör ner alla ingredienser till kakan i det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 17-20 min. Låt svalna.
4. Vispa grädden löst.
5. Värm hallon och florsocker några minuter i en kastrull, sila bort kärnorna och låt svalna. Vänd ner i grädden och servera till kakan.
Tips! Se till att kladdkakan är lite lös i mitten innan du tar ut den. Låt svalna innan den serveras. Perfekt att göra dubbel sats, grädda några minuter till bara.