Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Kladdkaka

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Hallongrädde

3 dl dl grädde grädde
225 g g hallon hallon
1 dl dl florsocker florsocker

Topping

citronmeliss citronmeliss
physalis physalis
hallon hallon
125 g g smör smör
3 dl dl socker socker
1,5 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
4 msk msk kakao kakao
0,5 tsk tsk havssalt havssalt
1,5 dl dl vetemjöl vetemjöl
2 st st ägg ägg

Kladdkaka

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(17)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 170° C.

2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Rör ner alla ingredienser till kakan i det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 17-20 min. Låt svalna.

4. Vispa grädden löst.

5. Värm hallon och florsocker några minuter i en kastrull, sila bort kärnorna och låt svalna. Vänd ner i grädden och servera till kakan.

Tips! Se till att kladdkakan är lite lös i mitten innan du tar ut den. Låt svalna innan den serveras. Perfekt att göra dubbel sats, grädda några minuter till bara.