
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Kladdkaka
150 g g | smör smör | ||
3 | ägg ägg | ||
270 g g | socker socker | ||
115 g g | vetemjöl vetemjöl | ||
40 g g | kakao kakao | ||
2 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | ||
2 krm krm | salt salt |
Dekoration
florsocker florsocker | |||
godis godis | |||
karamellfärg karamellfärg | |||
salta pinnar salta pinnar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKladdkakegranar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform som är cirka 23 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna något.
3. Rör samman ägg och socker i en skål. Rör i smöret och sedan de torra ingredienserna.
4. Häll smeten i formen och grädda i 18-20 minuter. Låt kakan svalna helt.
5. Tag loss kakan och lägg den på ett fat. Dela den i åtta lika stora delar.
6. Blanda florsocker med lite vatten tills du får en krämig glasyr. Färga grön för granar och röd för tomteluvor.
7. Renar: Gör två runda ögon med glasyr och sätt dit godisbitar. Fäst en röd godisbit med lite glasyr som nos. Bryt av salta pinnar som horn.
8. Tomteluvor: Häll röd och vit glasyr på spritspåsar och spritsa en luva på kladdkakan.
9. Granar: Spritsa slalom med den gröna glasyren. Strö över strössel och bryt av en salt pinne och fäst som trädstam.