Kladdkakegranar
Ingredienser
-
Kladdkaka
- 150 g smör
- 3 ägg
- 270 g socker
- 115 g vetemjöl
- 40 g kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
-
Dekoration
- florsocker
- godis
- karamellfärg
- salta pinnar
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform som är cirka 23 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna något.
3. Rör samman ägg och socker i en skål. Rör i smöret och sedan de torra ingredienserna.
4. Häll smeten i formen och grädda i 18-20 minuter. Låt kakan svalna helt.
5. Tag loss kakan och lägg den på ett fat. Dela den i åtta lika stora delar.
6. Blanda florsocker med lite vatten tills du får en krämig glasyr. Färga grön för granar och röd för tomteluvor.
7. Renar: Gör två runda ögon med glasyr och sätt dit godisbitar. Fäst en röd godisbit med lite glasyr som nos. Bryt av salta pinnar som horn.
8. Tomteluvor: Häll röd och vit glasyr på spritspåsar och spritsa en luva på kladdkakan.
9. Granar: Spritsa slalom med den gröna glasyren. Strö över strössel och bryt av en salt pinne och fäst som trädstam.