
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Kladdkaka
150 g g | smör smör | |
3 | ägg ägg | |
270 g g | socker socker | |
115 g g | vetemjöl vetemjöl | |
40 g g | kakao kakao | |
2 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
2 krm krm | salt salt |
Dekoration
florsocker florsocker | ||
godis godis | ||
karamellfärg karamellfärg | ||
salta pinnar salta pinnar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKladdkakegranar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform som är cirka 23 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna något.
3. Rör samman ägg och socker i en skål. Rör i smöret och sedan de torra ingredienserna.
4. Häll smeten i formen och grädda i 18-20 minuter. Låt kakan svalna helt.
5. Tag loss kakan och lägg den på ett fat. Dela den i åtta lika stora delar.
6. Blanda florsocker med lite vatten tills du får en krämig glasyr. Färga grön för granar och röd för tomteluvor.
7. Renar: Gör två runda ögon med glasyr och sätt dit godisbitar. Fäst en röd godisbit med lite glasyr som nos. Bryt av salta pinnar som horn.
8. Tomteluvor: Häll röd och vit glasyr på spritspåsar och spritsa en luva på kladdkakan.
9. Granar: Spritsa slalom med den gröna glasyren. Strö över strössel och bryt av en salt pinne och fäst som trädstam.