Kladdkakegranar

Kladdkakegranar image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

1 kaka
  • Kladdkaka

    • 150   g smör
    • 3   ägg
    • 270   g socker
    • 115   g vetemjöl
    • 40   g kakao
    • 2   tsk vaniljsocker
    • 2   krm salt
  • Dekoration

    •   florsocker
    •   godis
    •   karamellfärg
    •   salta pinnar

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform som är cirka 23 cm i diameter.

    2. Smält smöret och låt det svalna något.

    3. Rör samman ägg och socker i en skål. Rör i smöret och sedan de torra ingredienserna.

    4. Häll smeten i formen och grädda i 18-20 minuter. Låt kakan svalna helt.

    5. Tag loss kakan och lägg den på ett fat. Dela den i åtta lika stora delar.

    6. Blanda florsocker med lite vatten tills du får en krämig glasyr. Färga grön för granar och röd för tomteluvor.

    7. Renar: Gör två runda ögon med glasyr och sätt dit godisbitar. Fäst en röd godisbit med lite glasyr som nos. Bryt av salta pinnar som horn.

    8. Tomteluvor: Häll röd och vit glasyr på spritspåsar och spritsa en luva på kladdkakan.

    9. Granar: Spritsa slalom med den gröna glasyren. Strö över strössel och bryt av en salt pinne och fäst som trädstam.