
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
100 g g | nötfärs nötfärs | ||
100 g g | kalvfärs kalvfärs | ||
300 g g | fläskfärs fläskfärs | ||
1 dl dl | grädde grädde | ||
0,5 dl dl | mjölk mjölk | ||
1 dl dl | ströbröd ströbröd | ||
1 | potatisar potatis | ||
1 st st | ägg ägg | ||
1 krm krm | nejlikor nejlika | ||
2 st st | gula lökar gul lök | ||
1 krm krm | kryddpeppar kryddpeppar | ||
1 msk msk | farinsocker farinsocker | ||
2 msk msk | japansk soja japansk soja | ||
3 | anjovis anjovis | ||
salt salt | |||
vitpeppar vitpeppar | |||
smör smör |
Klassiska köttbullar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
0:40
min
(17)
Gör så här:
1. Blanda grädde, mjölk, ströbröd och ägg. Låt svälla i ca 10 min.
2. Riv löken på rivjärn och stek gyllenbrun med kryddpeppar och nejlika.
3. Tillsätt soja och farinsocker. Låt svalna.
4. Blanda löken med ströbrödssmeten och riv i potatisen på rivjärn.
5. Tillsätt färs och ansjovis.
6. Gör stekprov och smaka av med salt och peppar.
7. Dela smeten i fyra delar och rulla sex köttbullar av varje del.
8. Använd rikligt med smör och stek på medelvärme.