Högsta kvalitet till bästa pris
Klassiska köttbullar

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

100 g g nötfärs nötfärs
100 g g kalvfärs kalvfärs
300 g g fläskfärs fläskfärs
1 dl dl grädde grädde
0,5 dl dl mjölk mjölk
1 dl dl ströbröd ströbröd
1 potatisar potatis
(stor, kokt)
1 st st ägg ägg
1 krm krm nejlikor nejlika
2 st st gula lökar gul lök
1 krm krm kryddpeppar kryddpeppar
1 msk msk farinsocker farinsocker
2 msk msk japansk soja japansk soja
3 anjovis anjovis
(filéer, hackade)
salt salt
vitpeppar vitpeppar
smör smör

Klassiska köttbullar

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(32)

Gör så här:

1. Blanda grädde, mjölk, ströbröd och ägg. Låt svälla i ca 10 min.

2. Riv löken på rivjärn och stek gyllenbrun med kryddpeppar och nejlika.

3. Tillsätt soja och farinsocker. Låt svalna.

4. Blanda löken med ströbrödssmeten och riv i potatisen på rivjärn.

5. Tillsätt färs och ansjovis.

6. Gör stekprov och smaka av med salt och peppar.

7. Dela smeten i fyra delar och rulla sex köttbullar av varje del.

8. Använd rikligt med smör och stek på medelvärme.