
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
100 g g | nötfärs nötfärs | ||
100 g g | kalvfärs kalvfärs | ||
300 g g | fläskfärs fläskfärs | ||
1 dl dl | grädde grädde | ||
0,5 dl dl | mjölk mjölk | ||
1 dl dl | ströbröd ströbröd | ||
1 | potatisar
potatis (stor, kokt) | ||
1 st st | ägg ägg | ||
1 krm krm | nejlikor nejlika | ||
2 st st | gula lökar gul lök | ||
1 krm krm | kryddpeppar kryddpeppar | ||
1 msk msk | farinsocker farinsocker | ||
2 msk msk | japansk soja japansk soja | ||
3 | anjovis
anjovis (filéer, hackade) | ||
salt salt | |||
vitpeppar vitpeppar | |||
smör smör |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKlassiska köttbullar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda grädde, mjölk, ströbröd och ägg. Låt svälla i ca 10 min.
2. Riv löken på rivjärn och stek gyllenbrun med kryddpeppar och nejlika.
3. Tillsätt soja och farinsocker. Låt svalna.
4. Blanda löken med ströbrödssmeten och riv i potatisen på rivjärn.
5. Tillsätt färs och ansjovis.
6. Gör stekprov och smaka av med salt och peppar.
7. Dela smeten i fyra delar och rulla sex köttbullar av varje del.
8. Använd rikligt med smör och stek på medelvärme.