Klassiska köttbullar

Klassiska köttbullar image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

24 st
    • 100   g nötfärs
    • 100   g kalvfärs
    • 300   g fläskfärs
    • 1   dl grädde
    • 0,5   dl mjölk
    • 1   dl ströbröd
    • 1   potatis stor, kokt
    • 1   st ägg
    • 1   krm nejlika
    • 2   st gula lökar
    • 1   krm kryddpeppar
    • 1   msk farinsocker
    • 2   msk japansk soja
    • 3   anjovis filéer, hackade
    •   salt
    •   vitpeppar
    •   smör

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Blanda grädde, mjölk, ströbröd och ägg. Låt svälla i ca 10 min.

    2. Riv löken på rivjärn och stek gyllenbrun med kryddpeppar och nejlika.

    3. Tillsätt soja och farinsocker. Låt svalna.

    4. Blanda löken med ströbrödssmeten och riv i potatisen på rivjärn.

    5. Tillsätt färs och ansjovis.

    6. Gör stekprov och smaka av med salt och peppar.

    7. Dela smeten i fyra delar och rulla sex köttbullar av varje del.

    8. Använd rikligt med smör och stek på medelvärme.