Klassiska köttbullar
Ingredienser
24
st
-
- 100 g nötfärs
- 100 g kalvfärs
- 300 g fläskfärs
- 1 dl grädde
- 0,5 dl mjölk
- 1 dl ströbröd
- 1 potatis stor, kokt
- 1 st ägg
- 1 krm nejlika
- 2 st gula lökar
- 1 krm kryddpeppar
- 1 msk farinsocker
- 2 msk japansk soja
- 3 anjovis filéer, hackade
- salt
- vitpeppar
- smör
Förberedelse
1. Blanda grädde, mjölk, ströbröd och ägg. Låt svälla i ca 10 min.
2. Riv löken på rivjärn och stek gyllenbrun med kryddpeppar och nejlika.
3. Tillsätt soja och farinsocker. Låt svalna.
4. Blanda löken med ströbrödssmeten och riv i potatisen på rivjärn.
5. Tillsätt färs och ansjovis.
6. Gör stekprov och smaka av med salt och peppar.
7. Dela smeten i fyra delar och rulla sex köttbullar av varje del.
8. Använd rikligt med smör och stek på medelvärme.