
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
100 g g | smör smör | |
0,5 g g | saffran saffran | |
2,5 dl dl | mjölk
mjölk (Standard) | |
1,5 dl dl | grädde grädde | |
25 g g | Jäst Jäst | |
1 st st | ägg ägg | |
1 dl dl | socker socker | |
1 nypor nypa | salt salt | |
8 - 9 dl dl | vetemjöl vetemjöl |
För pensling
1 st st | ägg ägg | |
1 msk msk | grädde grädde |
För garnering
russin russin |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKlassiska lussekatter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Smält smöret, häll i saffran och koka upp.
2. Dra från värmen, tillsätt mjölk och grädde och låt svalna till fingervarmt (37 °C).
3. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. Rör ner ägg och strösocker.
4. Tillsätt mjölet lite åt gången. Använd gärna en bakmaskin och knåda tills degen är slät och släpper från bunken.
5. Låt jäsa under handduk i 40 minuter.
6. Lägg degen på en lätt mjölad yta och dela i 12 delar.
7. Rulla och forma till lussekatter, lägg på bakplåtspapper och låt jäsa under handduk i ca 50 minuter.
8. Blanda ägg och grädde i en skål och pensla lussekatterna. Tryck i russin och grädda i 8-10 min på 200 °C varmluft.