Högsta kvalitet till bästa pris
Klassiska lussekatter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

100 g g smör smör
0,5 g g saffran saffran
2,5 dl dl mjölk mjölk
(Standard)
1,5 dl dl grädde grädde
25 g g Jäst Jäst
1 st st ägg ägg
1 dl dl socker socker
1 nypor nypa salt salt
8 - 9 dl dl vetemjöl vetemjöl

För pensling

1 st st ägg ägg
1 msk msk grädde grädde

För garnering

russin russin

Klassiska lussekatter

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:00 h
(36)

Gör så här:

1. Smält smöret, häll i saffran och koka upp.

2. Dra från värmen, tillsätt mjölk och grädde och låt svalna till fingervarmt (37 °C).

3. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. Rör ner ägg och strösocker.

4. Tillsätt mjölet lite åt gången. Använd gärna en bakmaskin och knåda tills degen är slät och släpper från bunken.

5. Låt jäsa under handduk i 40 minuter.

6. Lägg degen på en lätt mjölad yta och dela i 12 delar.

7. Rulla och forma till lussekatter, lägg på bakplåtspapper och låt jäsa under handduk i ca 50 minuter.

8. Blanda ägg och grädde i en skål och pensla lussekatterna. Tryck i russin och grädda i 8-10 min på 200 °C varmluft.