
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 | morötter
morot (med blast) | |
4 st st | vitlök vitlök | |
1 st st | ingefära ingefära | |
1 st st | chili chili | |
50 g g | smör smör | |
0,5 dl dl | olivolja olivolja | |
1 knippen knippe | koriander koriander | |
200 g g | fetaost fetaost | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKnippmorötter med smak av ingefära
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skölj morötterna i ljummet vatten så jordbakterierna försvinner.
2. Skär bort blasten så endast 2 cm återstår, men spara blasten till senare.
3. Forma paket av ugnsfolie och lägg i morötter, tunt skivad ingefära, strimlad färsk chili, en nypa salt, vitlöksklyftor, korianderstjälkar, smör samt olivolja.
4. Förslut ordentligt och lägg paketet på grillen. När morötterna känns mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd lyft paketet från grillen.
5. Ta hälften av morötterna och ge dem ordentlig yta på grillen och dela sedan ner alla en gång på längden.
6. Plocka små vippor av morotsblasten samt koriandern som blev över efter stjälkarna, och blanda till en örtsallad.
Servera morötterna med smulad fetaost, örtsalladen samt rippla smöret som blev kvar i paketet över morötterna. Salta och peppra.