Knippmorötter med smak av ingefära

Knippmorötter med smak av ingefära image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 2   morötter med blast
    • 4   st vitlök
    • 1   st ingefära
    • 1   st chili
    • 50   g smör
    • 0,5   dl olivolja
    • 1   knippe koriander
    • 200   g fetaost
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skölj morötterna i ljummet vatten så jordbakterierna försvinner.

    2. Skär bort blasten så endast 2 cm återstår, men spara blasten till senare.

    3. Forma paket av ugnsfolie och lägg i morötter, tunt skivad ingefära, strimlad färsk chili, en nypa salt, vitlöksklyftor, korianderstjälkar, smör samt olivolja.

    4. Förslut ordentligt och lägg paketet på grillen. När morötterna känns mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd lyft paketet från grillen.

    5. Ta hälften av morötterna och ge dem ordentlig yta på grillen och dela sedan ner alla en gång på längden.

    6. Plocka små vippor av morotsblasten samt koriandern som blev över efter stjälkarna, och blanda till en örtsallad.

    Servera morötterna med smulad fetaost, örtsalladen samt rippla smöret som blev kvar i paketet över morötterna. Salta och peppra.