
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Köttbullar
1 st st | rödlökar rödlök | ||
2 st st | ägg ägg | ||
10 g g | salt salt | ||
1 nypor nypa | kryddpeppar kryddpeppar | ||
500 g g | nötfärs nötfärs | ||
1 | mozzarella mozzarella | ||
1 paket paket | prosciutto prosciutto | ||
smör smör |
Gräddsås
2,5 dl dl | grädde grädde | ||
2,5 dl dl | mjölk mjölk | ||
1 msk msk | kalvfond kalvfond | ||
1 burkar burk | oliver oliver |
Pressgurka
1 st st | gurkor gurka | ||
1 nypor nypa | salt salt | ||
1 dl dl | ättika ättika | ||
2 dl dl | socker socker | ||
3 dl dl | vatten vatten |
Rårörda lingon
1 paket paket | lingon lingon | ||
socker socker |
8 - 10 st st | potatisar potatis |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKöttbullar med en tvist
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Köttbullar på nötfärs fyllda med mozzarella samt lufttorkad skinka, kokt potatis, rårörda lingon, pressgurka samt rökt gräddsås smaksatt med gröna oliver.
Gör så här:
Köttbullar
1. Blanda rödlöken, äggen, saltet och kryddpepparn i en mixer.
2. Blanda det med nötfärsen och rulla till köttbullar av önskad storlek.
3. Fyll sedan på med mozzarella och lufttorkad skinka.
4. Stek i stekpanna med lite smör tills de fått fin färg och blivit genomstekta.
Gräddsås
1. Mixa burken med oliver till en pure.
2. Koka sedan grädden, mjölken, kalvfonden och liquid smoke till önskad konsistens. Ungefär 30 minuter.
3. Smaka av med salt.
Pressgurka
1. Hyvla en gurka ganska tunt
2. Salta lätt och lägg under press i cirka 30 minuter och sedan en timme i kylskåpet.
3. Koka upp en lag på ättikan, sockret och vattnet. Låt den sedan svalna.
4. Skölj av gurkan för att bli av med lite av saltet, häll över lagen och låt stå en stund.
Rårörda lingon
Blanda dina frysta lingon med önskad sockermängd och rör om då och då.
Potatis
Koka upp potatisarna med skal och servera sedan.
Recept av:@chrniv-vinnare av#lidlsmästarevecka 12