
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | köttbullar köttbulle | |
rårörda lingon
rårörda lingon (eller lingonsylt) |
Potatismos
700 g g | potatisar potatis | |
200 g g | smör smör | |
2 | lagerblad lagerblad | |
1 | vitlök vitlök | |
1 | gula lökar gul lök | |
1 - 2 dl dl | mjölk mjölk | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Inlagd gurka
3 dl dl | vatten vatten | |
2 dl dl | socker socker | |
1 dl dl | vitvinsvinäger vitvinsvinäger | |
0,5 st st | gurkor
gurka (tunt skivad) |
Gräddsås
3 dl dl | grädde grädde | |
2 st st | schalottenlökar schalottenlök | |
1 msk msk | vetemjöl vetemjöl | |
1 msk msk | köttbuljong
köttbuljong (eller fond) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKöttbullar med potatismos, inlagd gurka, rårörda lingon och gräddsås
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Koka upp vatten, socker och vittvinsvinäger och låt svalna. Lägg sedan gurkskivorna i lagen.
2. Skala och koka potatisen. Koka under tiden upp mjölken med lagerblad, vitlök och lök. Låt stå och dra några minuter. Häll av vattnet från potatisen, tillsätt mjölkblandningen och smöret. Vispa eller pressa till mos och smaka av med salt och peppar.
3. Stek köttbullarna.
Gräddsås
Fräs löken i smöret, tillsätt mjölet och rör ut med grädden. Koka upp och smaka av med 1 msk spad från den inlagda gurkan, salt och peppar.
Servera gärna tillsammans med rårörda lingon.