Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Köttbullar med potatismos, inlagd gurka, rårörda lingon och gräddsås

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 kg kg köttbullar köttbulle
rårörda lingon rårörda lingon
(eller lingonsylt)

Potatismos

700 g g potatisar potatis
200 g g smör smör
2 lagerblad lagerblad
1 vitlök vitlök
1 gula lökar gul lök
1 - 2 dl dl mjölk mjölk
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Inlagd gurka

3 dl dl vatten vatten
2 dl dl socker socker
1 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger
0,5 st st gurkor gurka
(tunt skivad)

Gräddsås

3 dl dl grädde grädde
2 st st schalottenlökar schalottenlök
1 msk msk vetemjöl vetemjöl
1 msk msk köttbuljong köttbuljong
(eller fond)

Köttbullar med potatismos, inlagd gurka, rårörda lingon och gräddsås

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(14)

Gör så här:

1. Koka upp vatten, socker och vittvinsvinäger och låt svalna. Lägg sedan gurkskivorna i lagen.

2. Skala och koka potatisen. Koka under tiden upp mjölken med lagerblad, vitlök och lök. Låt stå och dra några minuter. Häll av vattnet från potatisen, tillsätt mjölkblandningen och smöret. Vispa eller pressa till mos och smaka av med salt och peppar.

3. Stek köttbullarna.

Gräddsås

Fräs löken i smöret, tillsätt mjölet och rör ut med grädden. Koka upp och smaka av med 1 msk spad från den inlagda gurkan, salt och peppar.

Servera gärna tillsammans med rårörda lingon.