
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
0,5 huvud huvud | spetskål
spetskål (finstrimlat) | ||
1 st st | silverlökar
silverlök (tunnklyftad) | ||
1 klyftor klyfta | vitlök
vitlök (finriven) | ||
0,5 st st | chili
chili (tunnskivad) | ||
2 st st | gräslök
gräslök (finskivad) | ||
2 - 3 msk msk | honung honung | ||
1 tsk tsk | ingefära
ingefära (malen) | ||
0,5 tsk tsk | kummin
kummin (malen) | ||
0,5 tsk tsk | koriander
koriander (malen) | ||
1 tsk tsk | gurkmeja gurkmeja | ||
2,5 dl dl | kikärtsmjöl kikärtsmjöl | ||
0,5 dl dl | rismjöl rismjöl | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
vatten
vatten (eventuellt, vid behov) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping list”Köttbullar” - Pakorastyle på spetskål & silverlök
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser i en bunke, utom mjölsorter, salt och peppar.
2. Blanda alla ingredienser och tillsätt sedan mjölsorter och krydda med salt och peppar.
3. Låt dra i 10 minuter, har det inte vätskat sig, tillsätt eventuellt lite vatten.
4. Hetta upp fritös till 165-170°C, alternativt en stekpanna med hög kant.
5. Forma små ”bollar” i handen och släpp ner i fritös/panna, några åt gången.
6. Fritera/stek gyllenbruna och servera sedan varma eller ljumna.