Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
”Köttbullar” – Pakorastyle på spetskål & silverlök

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

0,5 huvud huvud spetskål spetskål
(finstrimlat)
1 st st silverlökar silverlök
(tunnklyftad)
1 klyftor klyfta vitlök vitlök
(finriven)
0,5 st st chili chili
(tunnskivad)
2 st st gräslök gräslök
(finskivad)
2 - 3 msk msk honung honung
1 tsk tsk ingefära ingefära
(malen)
0,5 tsk tsk kummin kummin
(malen)
0,5 tsk tsk koriander koriander
(malen)
1 tsk tsk gurkmeja gurkmeja
2,5 dl dl kikärtsmjöl kikärtsmjöl
0,5 dl dl rismjöl rismjöl
salt salt
svartpeppar svartpeppar
vatten vatten
(eventuellt, vid behov)

”Köttbullar” - Pakorastyle på spetskål & silverlök

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

35 min
(1)

Gör så här:

1. Lägg alla ingredienser i en bunke, utom mjölsorter, salt och peppar.

2. Blanda alla ingredienser och tillsätt sedan mjölsorter och krydda med salt och peppar.

3. Låt dra i 10 minuter, har det inte vätskat sig, tillsätt eventuellt lite vatten.

4. Hetta upp fritös till 165-170°C, alternativt en stekpanna med hög kant.

5. Forma små ”bollar” i handen och släpp ner i fritös/panna, några åt gången.

6. Fritera/stek gyllenbruna och servera sedan varma eller ljumna.