Köttfärslimpa med gräddsås

Köttfärslimpa med gräddsås

SvårighetEnkelt
Tillagning45 min

Tillagning

    Gör så här:
  1. Hacka den gula löken fint.
  2. Blanda blandfärsen med den hackade löken, ägg, mjölk, ströbröd och dijonsenap i en skål. Blanda väl.
  3. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Forma färsblandningen till en limpa.
  4. Koka potatisarna och morötterna som ska läggas till vid servering.
  5. Stek köttfärslimpan:
  6. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttfärslimpan runt om tills den får en fin gyllenbrun färg.
  7. Placera köttfärslimpan i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen på ca175°C i ca 25-30 minuter, eller tills innertemperaturen når minst 70°C.
  8. Tillagning av gräddsås:
  9. I en kastrull smälter du smöret och tillsätter vetemjölet. Rör om och låt mjölet fräsa i någon minut för att få bort mjölsmaken.
  10. Häll i kalvfonden och vispgrädden, rör om väl. Låt såsen koka upp och tjockna under omrörning.
  11. Tillsätt svartvinbärsgelé och kryddor:
  12. Tillsätt svartvinbärsgelé, några droppar kinesisk soja, salt och svartpeppar i såsen. Blanda väl och låt det sjuda i några minuter.
  13. Servering:
  14. Skär köttfärslimpan i skivor och servera den med kokt potatis och kokta morötter.
  15. Häll gräddsåsen över köttfärslimpan och potatisen.
  16. Garnera med persilja och servera med en klick svartvinbärsgelé på sidan.

Liknande recept