
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
900 g g | blandfärs blandfärs | |
1 | gula lökar gul lök | |
2 | ägg ägg | |
3 dl dl | mjölk mjölk | |
1 dl dl | ströbröd ströbröd | |
2 msk msk | dijonsenap dijonsenap | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
smör
smör (till stekning) | ||
2 msk msk | smör smör | |
2 msk msk | vetemjöl vetemjöl | |
4 dl dl | kalvfond kalvfond | |
3 dl dl | vispgrädde vispgrädde | |
2 msk msk | svartvinbärsgelé svartvinbärsgelé | |
kinesisk soja
kinesisk soja (några droppar) | ||
potatisar
potatis (kokt) | ||
morötter
morot (kokta morötter) | ||
svartvinbärsgelé
svartvinbärsgelé (till servering) | ||
persilja
persilja (till servering) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKöttfärslimpa med gräddsås
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Förbered köttfärslimpan:
• Hacka den gula löken fint.
• Blanda blandfärsen med den hackade löken, ägg, mjölk, ströbröd och dijonsenap i en skål. Blanda väl.
• Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Forma färsblandningen till en limpa.
Stek köttfärslimpan:
• Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttfärslimpan runt om tills den får en fin gyllenbrun färg.
• Placera köttfärslimpan i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen på ca175°C i ca 25-30 minuter, eller tills innertemperaturen når minst 70°C.
Tillagning av gräddsås:
• I en kastrull smälter du smöret och tillsätter vetemjölet. Rör om och låt mjölet fräsa i någon minut för att få bort mjölsmaken.
• Häll i kalvfonden och vispgrädden,rör om väl. Låt såsen koka upp och tjockna under omrörning.
Tillsätt svartvinbärsgelé och kryddor:
• Tillsätt svartvinbärsgelé, några droppar kinesisk soja, salt och svartpeppar i såsen. Blanda väl och låt det sjuda i några minuter.
Servering:
• Skär köttfärslimpan i skivor och servera den med kokt potatis och kokta morötter.
• Häll gräddsåsen över köttfärslimpan och potatisen.
• Garnera med persilja och servera med en klick svartvinbärsgelé på sidan.