Kokt Wienerkorv i baguette med snabb surkål, senap och lökmajonnäs

Kokt Wienerkorv i baguette med snabb surkål, senap och lökmajonnäs image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
  • Wienerkorv

    • 8   st wienerkorv
    • 2   lagerblad
    • 1   lök
    • 2   st baguetter stora
  • Lökmajonnäs

    •   smör
    • 2   msk senap
    • 2   st äggulor
    • 1   tsk vitvinsvinäger
    • 2   dl rapsolja
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 2   dl schalottenlökar fihackad
  • Surkål

    • 5   dl vitkål grovriven
    • 1   dl gul lök grovriven
    • 1   tsk kummin
    • 4   dl vatten
    • 0,5   dl persilja hackad
    • 1   dl vitt vin

Förberedelse

    Gör så här:

    Sjud vatten, lök, lagerblad och wienerkorvar försiktigt.

    Lökmajonnäs

    Bryn löken i smör tills den börjar ta färg och kyl sedan ner. Vispa ihop löken med senap, äggula och vinäger. Tillsätt oljan i jämn stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.

    Surkål

    Koka alla ingredienser förutom persilja tills ingen vätska återstår. Låt svalna och vänd sedan ner persilja, smaka av med salt och peppar.

    Servering

    Värm baguetterna och skär nästan helt igenom. Lägg i surkål, korv och till sist majonnäs.