Kokt Wienerkorv i baguette med snabb surkål, senap och lökmajonnäs
Ingredienser
4
personer
-
Wienerkorv
- 8 st wienerkorv
- 2 lagerblad
- 1 lök
- 2 st baguetter stora
-
Lökmajonnäs
- smör
- 2 msk senap
- 2 st äggulor
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 dl rapsolja
- salt
- svartpeppar
- 2 dl schalottenlökar fihackad
-
Surkål
- 5 dl vitkål grovriven
- 1 dl gul lök grovriven
- 1 tsk kummin
- 4 dl vatten
- 0,5 dl persilja hackad
- 1 dl vitt vin
Förberedelse
Sjud vatten, lök, lagerblad och wienerkorvar försiktigt.
Bryn löken i smör tills den börjar ta färg och kyl sedan ner. Vispa ihop löken med senap, äggula och vinäger. Tillsätt oljan i jämn stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.
Koka alla ingredienser förutom persilja tills ingen vätska återstår. Låt svalna och vänd sedan ner persilja, smaka av med salt och peppar.
Värm baguetterna och skär nästan helt igenom. Lägg i surkål, korv och till sist majonnäs.