Högsta kvalitet till bästa pris
Krämig fiskgryta

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

600 g g lax lax
(färsk)
1 gula lökar gul lök
3 vitlöksklyftor vitlöksklyfta
1 röd chilipeppar röd chilipeppar
1 spetspaprikor spetspaprika
(röd)
2 morötter morot
0,5 fänkål fänkål
2 potatisar potatis
(stora, fasta)
1 stjälkar stjälk blekselleri blekselleri
2 msk msk tomatpuré tomatpuré
0,5 msk msk curry curry
4 msk msk olivolja olivolja
2 dl dl vitt vin vitt vin
(torrt)
2 dl dl vatten vatten
2 dl dl vispgrädde vispgrädde
timjan timjan
(några kvistar)
salt salt
svartpeppar svartpeppar
1 krukor kruka dill dill

Till servering

bröd bröd

Krämig fiskgryta

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(31)

Gör så här:

  1. Skala och skär ner grönsaker i mindre bitar. Fräs i grönsakerna i olivolja på medelvärme utan att de får färg.
  2. Lägg i tomatpuré och curry och låt fräsa med ytterligare någon minut.
  3. Häll på vitt vin, vatten och grädde. Krydda med salt och timjan. Låt sjuda ca 20 minuter under lock.
  4. Skär laxen i mindre bitar och lägg i grytan. Blanda och stäng av värmen och lägg på locket och låt dra ca 5-7 minuter tills laxen är klar.
  5. Skär ner dillen och strö på. Servera med ett gott bröd.