
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | lax
lax (färsk) | |
1 | gula lökar gul lök | |
3 | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | |
1 | röd chilipeppar röd chilipeppar | |
1 | spetspaprikor
spetspaprika (röd) | |
2 | morötter morot | |
0,5 | fänkål fänkål | |
2 | potatisar
potatis (stora, fasta) | |
1 stjälkar stjälk | blekselleri blekselleri | |
2 msk msk | tomatpuré tomatpuré | |
0,5 msk msk | curry curry | |
4 msk msk | olivolja olivolja | |
2 dl dl | vitt vin
vitt vin (torrt) | |
2 dl dl | vatten vatten | |
2 dl dl | vispgrädde vispgrädde | |
timjan
timjan (några kvistar) | ||
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
1 krukor kruka | dill dill |
Till servering
bröd bröd |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKrämig fiskgryta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
- Skala och skär ner grönsaker i mindre bitar. Fräs i grönsakerna i olivolja på medelvärme utan att de får färg.
- Lägg i tomatpuré och curry och låt fräsa med ytterligare någon minut.
- Häll på vitt vin, vatten och grädde. Krydda med salt och timjan. Låt sjuda ca 20 minuter under lock.
- Skär laxen i mindre bitar och lägg i grytan. Blanda och stäng av värmen och lägg på locket och låt dra ca 5-7 minuter tills laxen är klar.
- Skär ner dillen och strö på. Servera med ett gott bröd.