
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | lax
lax (färsk) | ||
1 | gula lökar gul lök | ||
3 | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | ||
1 | röd chilipeppar röd chilipeppar | ||
1 | spetspaprikor
spetspaprika (röd) | ||
2 | morötter morot | ||
0,5 | fänkål fänkål | ||
2 | potatisar
potatis (stora, fasta) | ||
1 stjälkar stjälk | blekselleri blekselleri | ||
2 msk msk | tomatpuré tomatpuré | ||
0,5 msk msk | curry curry | ||
4 msk msk | olivolja olivolja | ||
2 dl dl | vitt vin
vitt vin (torrt) | ||
2 dl dl | vatten vatten | ||
2 dl dl | vispgrädde vispgrädde | ||
timjan
timjan (några kvistar) | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 krukor kruka | dill dill |
Till servering
bröd bröd |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrämig fiskgryta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
- Skala och skär ner grönsaker i mindre bitar. Fräs i grönsakerna i olivolja på medelvärme utan att de får färg.
- Lägg i tomatpuré och curry och låt fräsa med ytterligare någon minut.
- Häll på vitt vin, vatten och grädde. Krydda med salt och timjan. Låt sjuda ca 20 minuter under lock.
- Skär laxen i mindre bitar och lägg i grytan. Blanda och stäng av värmen och lägg på locket och låt dra ca 5-7 minuter tills laxen är klar.
- Skär ner dillen och strö på. Servera med ett gott bröd.