
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
12 st st | kräftor kräfta | ||
1 | lökar lök | ||
1 | vitlök vitlök | ||
1 | morötter morot | ||
1 | fänkål fänkål | ||
2 msk msk | tomatpuré tomatpuré | ||
1,5 dl dl | vitt vin vitt vin | ||
3 dl dl | vatten vatten | ||
4 dl dl | grädde grädde | ||
2 msk msk | smör smör | ||
4 st st | dill dill |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrämig havskräftsoppa med halstrade havskräftor
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala havskräftorna och lägg stjärtarna åt sidan.
2. Bryn skalen i olja i en kastrull.
3. Finhacka grönsakerna och tillsätt dem samt tomatpuré. Häll på vinet och låt koka upp.
4. Häll på vattnet och sjud i cirka 1 timme, späd med vatten om det börjar koka torrt.
5. Tillsätt grädde och koka tills 6 dl återstår.
6. Sila och smaka av med salt och peppar.
7. Vid servering värm en stekpanna, klicka i smöret och stek hastigt havskräftorna med salt och peppar.
8. Servera soppan i kanna, lägg kräftorna i botten av tallriken och vänd upp med hackad dill.