
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
12 st st | kräftor kräfta | ||
1 | lökar lök | ||
1 | vitlök vitlök | ||
1 | morötter morot | ||
1 | fänkål fänkål | ||
2 msk msk | tomatpuré tomatpuré | ||
1,5 dl dl | vitt vin vitt vin | ||
3 dl dl | vatten vatten | ||
4 dl dl | grädde grädde | ||
2 msk msk | smör smör | ||
4 st st | dill dill |
Krämig havskräftsoppa med halstrade havskräftor
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala havskräftorna och lägg stjärtarna åt sidan.
2. Bryn skalen i olja i en kastrull.
3. Finhacka grönsakerna och tillsätt dem samt tomatpuré. Häll på vinet och låt koka upp.
4. Häll på vattnet och sjud i cirka 1 timme, späd med vatten om det börjar koka torrt.
5. Tillsätt grädde och koka tills 6 dl återstår.
6. Sila och smaka av med salt och peppar.
7. Vid servering värm en stekpanna, klicka i smöret och stek hastigt havskräftorna med salt och peppar.
8. Servera soppan i kanna, lägg kräftorna i botten av tallriken och vänd upp med hackad dill.