
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | nötfärs nötfärs | ||
300 g g | krossade tomater
krossad tomat (eller passerade) | ||
4 portioner portion | spaghetti spaghetti | ||
0,5 dl dl | grädde grädde | ||
200 g g | champinjoner champinjon | ||
3 msk msk | tomatpuré tomatpuré | ||
1 st st | morötter morot | ||
1 st st | oxbuljongtärningar oxbuljongtärning | ||
1 st st | gula lökar gul lök | ||
2 st st | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | ||
2 tsk tsk | timjan
timjan (torkad) | ||
1 tsk tsk | oregano
oregano (torkad) | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
olja
olja (till stekning) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrämig köttfärssås med svamp & morot
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skär upp gul lök och hacka vitlök. Fräs löken i en stekpanna med olja, torkad timjan, oregano och tomatpuré.
2. Koka upp pastavattnet, salta rikligt. Stek under tiden köttfärsen tillsammans med löken.
3. Bryt svampen i mindre bitar och stek med köttfärsen. Riv sedan morötterna och rör ner.
4. Häll av ca 1 dl av pastavattnet i köttfärsen. Gå ner med krossade tomater samt smula i buljongtärningen. Rör om.
5. Tillsätt grädden och rör om ytterligare. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll sedan av pastavattnet och blanda ned pastan i köttfärssåsen. Rör om. Servera!