Högsta kvalitet till bästa pris
Krämig köttfärssås med svamp & morot

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g nötfärs nötfärs
300 g g krossade tomater krossad tomat
(eller passerade)
4 portioner portion spaghetti spaghetti
0,5 dl dl grädde grädde
200 g g champinjoner champinjon
3 msk msk tomatpuré tomatpuré
1 st st morötter morot
1 st st oxbuljongtärningar oxbuljongtärning
1 st st gula lökar gul lök
2 st st vitlöksklyftor vitlöksklyfta
2 tsk tsk timjan timjan
(torkad)
1 tsk tsk oregano oregano
(torkad)
salt salt
svartpeppar svartpeppar
olja olja
(till stekning)

Krämig köttfärssås med svamp & morot

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

25 min
(21)

Gör så här:

1. Skär upp gul lök och hacka vitlök. Fräs löken i en stekpanna med olja, torkad timjan, oregano och tomatpuré.

2. Koka upp pastavattnet, salta rikligt. Stek under tiden köttfärsen tillsammans med löken.

3. Bryt svampen i mindre bitar och stek med köttfärsen. Riv sedan morötterna och rör ner.

4. Häll av ca 1 dl av pastavattnet i köttfärsen. Gå ner med krossade tomater samt smula i buljongtärningen. Rör om.

5. Tillsätt grädden och rör om ytterligare. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6. Häll sedan av pastavattnet och blanda ned pastan i köttfärssåsen. Rör om. Servera!