Krämig Falupytt med svamp, lök och kål

Krämig Falupytt med svamp, lök och kål image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 600   g falukorv
    • 500   g potatisar
    • 2   st gula lökar
    • 200   g champinjoner
    • 3   st vitlök
    • 200   g vitkål
    • 2   tsk kummin
    • 4   dl grädde
    • 100   g prästost
    • 2   msk vitvinsvinäger
    • 1   tsk socker
    • 1   dl persilja finhackad
    • 1   msk senap
    •   olja
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    Tärna och stek lök och potatis gyllenbruna. Tillsätt strimlad kål, korv, vitlök och svamp. Stek i 5-6 min på medelvärme. Häll i vinäger, socker, senap och grädde. Låt koka någon minut och riv sedan i osten. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med hackad persilja.