Krämig fiskgryta

Markus Aujalay
Markus Aujalay
Krämig fiskgryta image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 600   g färsk lax
    • 1   gul lök
    • 3   vitlöksklyftor
    • 1   röd chilipeppar
    • 1   röd spetspaprika
    • 2   morötter
    • 0,5   fänkål
    • 2   fast potatis
    • 1   stjälk blekselleri
    • 2   msk tomatpuré
    • 0,5   msk curry
    • 4   msk olivolja
    • 2   dl vitt vin
    • 2   dl vatten
    • 2   dl vispgrädde
    •   timjan
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 1   kruka dill
  • Till servering

    •   bröd

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Skala och skär ner grönsaker i mindre bitar. Fräs i grönsakerna i olivolja på medelvärme utan att de får färg.

  2. Lägg i tomatpuré och curry och låt fräsa med ytterligare någon minut.

  3. Häll på vitt vin, vatten och grädde. Krydda med salt och några kvistar timjan. Låt sjuda ca 20 minuter under lock.

  4. Skär laxen i mindre bitar och lägg i grytan. Blanda och stäng av värmen och lägg på locket och låt dra ca 5-7 minuter tills laxen är klar.

  5. Skär ner dillen och strö på. Servera med ett gott bröd.