Krämig havskräftsoppa med halstrade havskräftor
Ingredienser
4
personer
-
- 12 st kräftor
- 1 lök
- 1 vitlök
- 1 morot
- 1 fänkål
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 dl vitt vin
- 3 dl vatten
- 4 dl grädde
- 2 msk smör
- 4 st dill
Förberedelse
1. Skala havskräftorna och lägg stjärtarna åt sidan.
2. Bryn skalen i olja i en kastrull.
3. Finhacka grönsakerna och tillsätt dem samt tomatpuré. Häll på vinet och låt koka upp.
4. Häll på vattnet och sjud i cirka 1 timme, späd med vatten om det börjar koka torrt.
5. Tillsätt grädde och koka tills 6 dl återstår.
6. Sila och smaka av med salt och peppar.
7. Vid servering värm en stekpanna, klicka i smöret och stek hastigt havskräftorna med salt och peppar.
8. Servera soppan i kanna, lägg kräftorna i botten av tallriken och vänd upp med hackad dill.