Krämig havskräftsoppa med halstrade havskräftor

Krämig havskräftsoppa med halstrade havskräftor image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

4 personer
    • 12   st kräftor
    • 1   lök
    • 1   vitlök
    • 1   morot
    • 1   fänkål
    • 2   msk tomatpuré
    • 1,5   dl vitt vin
    • 3   dl vatten
    • 4   dl grädde
    • 2   msk smör
    • 4   st dill

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skala havskräftorna och lägg stjärtarna åt sidan.

    2. Bryn skalen i olja i en kastrull.

    3. Finhacka grönsakerna och tillsätt dem samt tomatpuré. Häll på vinet och låt koka upp.

    4. Häll på vattnet och sjud i cirka 1 timme, späd med vatten om det börjar koka torrt.

    5. Tillsätt grädde och koka tills 6 dl återstår.

    6. Sila och smaka av med salt och peppar.

    7. Vid servering värm en stekpanna, klicka i smöret och stek hastigt havskräftorna med salt och peppar.

    8. Servera soppan i kanna, lägg kräftorna i botten av tallriken och vänd upp med hackad dill.