Krämig köttfärssås med svamp & morot
Ingredienser
4
personer
-
- 500 g nötfärs
- 300 g krossade tomater
- 4 portioner spaghetti
- 0,5 dl grädde
- 200 g champinjoner
- 3 msk tomatpuré
- 1 st morot
- 1 st oxbuljongtärning
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- salt
- svartpeppar
-
Till stekning
- olja
Förberedelse
Skär upp gul lök och hacka vitlök. Fräs löken i en stekpanna med olja, torkad timjan, oregano och tomatpuré.
Koka upp pastavattnet, salta rikligt. Stek under tiden köttfärsen tillsammans med löken.
Bryt svampen i mindre bitar och stek med köttfärsen. Riv sedan morötterna och rör ner.
Häll av ca 1 dl av pastavattnet i köttfärsen. Gå ner med krossade tomater samt smula i buljongtärningen. Rör om.
Tillsätt grädden och rör om ytterligare. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll sedan av pastavattnet och blanda ned pastan i köttfärssåsen. Rör om. Servera!