Krämig köttfärssås med svamp & morot

Krämig köttfärssås med svamp & morot image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 25 min

Ingredienser

4 personer
    • 500   g nötfärs
    • 300   g krossade tomater
    • 4   portioner spaghetti
    • 0,5   dl grädde
    • 200   g champinjoner
    • 3   msk tomatpuré
    • 1   st morot
    • 1   st oxbuljongtärning
    • 1   st gul lök
    • 2   st vitlöksklyftor
    • 2   tsk timjan
    • 1   tsk oregano
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Till stekning

    •   olja

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Skär upp gul lök och hacka vitlök. Fräs löken i en stekpanna med olja, torkad timjan, oregano och tomatpuré.

  2. Koka upp pastavattnet, salta rikligt. Stek under tiden köttfärsen tillsammans med löken.

  3. Bryt svampen i mindre bitar och stek med köttfärsen. Riv sedan morötterna och rör ner.

  4. Häll av ca 1 dl av pastavattnet i köttfärsen. Gå ner med krossade tomater samt smula i buljongtärningen. Rör om.

  5. Tillsätt grädden och rör om ytterligare. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  6. Häll sedan av pastavattnet och blanda ned pastan i köttfärssåsen. Rör om. Servera!