Krämig svamppasta med pecorino
Ingredienser
4
personer
-
- 2 st schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk olivolja
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 400 g fusilli
- 400 g skogschampinjoner
- 50 g pecorino
- färsk rosmarin
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Rengör svampen och skär i mindre bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i olivolja eller rapsolja ett par minuter.
Tillsätt svampen och stek i smör tills den får lite färg. Häll i vispgrädde eller havregrädde och låt koka upp.
Tillsätt osten och rör om.
Lägg ner pastan i stekpannan och blanda runt. Portionera ut på tallrikar.
Toppa med finhackad rosmarin och smaka av med salt och peppar.