Krämig svamppasta med pecorino

Krämig svamppasta med pecorino image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 20 min

Ingredienser

4 personer
    • 2   st schalottenlökar
    • 2   klyftor vitlök
    • 1   msk olivolja
    • 2   msk smör
    • 2   dl vispgrädde
    • 400   g fusilli
    • 400   g skogschampinjoner
    • 50   g pecorino
    •   färsk rosmarin
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Rengör svampen och skär i mindre bitar.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i olivolja eller rapsolja ett par minuter.

  4. Tillsätt svampen och stek i smör tills den får lite färg. Häll i vispgrädde eller havregrädde och låt koka upp.

  5. Tillsätt osten och rör om.

  6. Lägg ner pastan i stekpannan och blanda runt. Portionera ut på tallrikar.

  7. Toppa med finhackad rosmarin och smaka av med salt och peppar.