
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 - 2 st st | spetskål
spetskål (ca 1 kg) | ||
2 st st | gula lökar gul lök | ||
3 st st | vitlök vitlök | ||
2 tsk tsk | maizena maizena | ||
1 | morötter morot | ||
2 dl dl | rött vin rött vin | ||
500 g g | brysselkål brysselkål | ||
300 g g | getost getost | ||
250 g g | Spenat Spenat | ||
100 g g | hasselnötter hasselnöt | ||
50 g g | smör smör | ||
1 st st | citroner
citron (saft och skal) | ||
olivolja olivolja | |||
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrispig spetskål med getost, brysselkålskräm och rostade hasselnötter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Spetskål
Plocka av de yttersta bladen av spetskålen och lägg åt sidan. Klyfta resten av kålen i 8 bitar som håller ihop vid roten. Rosta ytterbladen hårt och klyftorna tills de fått färg och är mjuka i mitten (210 °C).
Brysselkålskräm
Ansa brysselkålen och koka i saltat vatten i 2-3 minuter. Stek sedan hälften av brysselkålen gyllenbrun i lite olja. Mixa den kokta och den stekta kålen tillsammans med hälften av spenaten och smöret till en slät kräm. Tillsätt vatten till rätt konsistens.
Sås
Hacka en gul lök, en vitlöksklyfta och moroten och fräs i en kastrull. Tillsätt 4 dl vatten och vinet. Koka till hälften och sila. Reducera sedan till ca 1,5 dl. Smaka av med salt och red med lite maizena.
Vid servering
Smeta ut krämen i botten av tallriken. Blanda resterande spenat med citron, olivolja och salt. Placera i mitten. Lägg på spetskålen, riv eller smula getosten över och avsluta med hasselnötterna.
Ringla såsen över efter smak.