Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Krispig spetskål med getost, brysselkålskräm och rostade hasselnötter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 - 2 st st spetskål spetskål
(ca 1 kg)
2 st st gula lökar gul lök
3 st st vitlök vitlök
2 tsk tsk maizena maizena
1 morötter morot
2 dl dl rött vin rött vin
500 g g brysselkål brysselkål
300 g g getost getost
250 g g Spenat Spenat
100 g g hasselnötter hasselnöt
50 g g smör smör
1 st st citroner citron
(saft och skal)
olivolja olivolja
salt salt

Krispig spetskål med getost, brysselkålskräm och rostade hasselnötter

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(11)

Gör så här:

Spetskål

Plocka av de yttersta bladen av spetskålen och lägg åt sidan. Klyfta resten av kålen i 8 bitar som håller ihop vid roten. Rosta ytterbladen hårt och klyftorna tills de fått färg och är mjuka i mitten (210 °C).

Brysselkålskräm

Ansa brysselkålen och koka i saltat vatten i 2-3 minuter. Stek sedan hälften av brysselkålen gyllenbrun i lite olja. Mixa den kokta och den stekta kålen tillsammans med hälften av spenaten och smöret till en slät kräm. Tillsätt vatten till rätt konsistens.

Sås

Hacka en gul lök, en vitlöksklyfta och moroten och fräs i en kastrull. Tillsätt 4 dl vatten och vinet. Koka till hälften och sila. Reducera sedan till ca 1,5 dl. Smaka av med salt och red med lite maizena.

Vid servering

Smeta ut krämen i botten av tallriken. Blanda resterande spenat med citron, olivolja och salt. Placera i mitten. Lägg på spetskålen, riv eller smula getosten över och avsluta med hasselnötterna.

Ringla såsen över efter smak.