Högsta kvalitet till bästa pris
Kryddig smokey chili con carne med picklad lök, creamy corn, pico de gallo och parmsanbollar serverade i hemmagjorda vetetortillas

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Chili Con Carne

1 st st gula lökar gul lök
(hackad)
1 chili chili
500 g g blandfärs blandfärs
120 g g rökt sidfläsk rökt sidfläsk
(tärnat)
1 - 1,5 krossade tomater krossad tomat
2 - 3 msk msk kalvfond kalvfond
1 dl dl öl öl
1 lagerblad lagerblad
0,5 - 1 tsk tsk ingefära ingefära
1 tsk tsk kummin kummin
1 msk msk koriander koriander
svartpeppar svartpeppar
0,5 lime lime
1 kidneybönor kidneybönor
2 st st vitlök vitlök
(hackade)

Picklad Rödlök

1 dl dl ättika ättika
2 dl dl socker socker
3 dl dl vatten vatten
2 rödlökar rödlök
salt salt

Pico De Gallo

1 st st rödlökar rödlök
0,5 - 1 st st chili chili
1 körsbärstomater körsbärtstomat
1 klyftor klyfta vitlök vitlök
1 knippen knippe koriander koriander
1 st st lime lime

Creamy Corn

1 burkar burk majs majs
2 dl dl matlagningsgrädde matlagningsgrädde
0,5 chili chili
1 vitlök vitlök
smör smör

Parmesanbollar

pasta pasta
2 st st ägg ägg
2 dl dl parmesan parmesan
1,5 dl dl ströbröd ströbröd
salt salt
svartpeppar svartpeppar
olja olja
(till stekning)

Vetetortillas

6 dl dl vetemjöl vetemjöl
1 tsk tsk bakpulver bakpulver
0,3 tsk tsk salt salt
0,5 dl dl rapsolja rapsolja
2 dl dl vatten vatten

Kryddig smokey chili con carne med picklad lök, creamy corn, pico de gallo och parmsanbollar serverade i hemmagjorda vetetortillas

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(12)

Gör så här:

Kryddig Chili Con Carne

1. Stek lök, vitlök och chili i en kastrull.

2. Ställ kastrullen åt sidan och stek sedan sidfläsket på hög värme i några minuter.

3. Stek köttfärs och tillsätt lökblandnigen och sidfläsket.

4. Tillsätt kalvfond efter smak, krossade tomater och öl. Låt det puttra på låg värme i ca 10 minuter.

5. Tillsätt kryddor och vänd ner bönorna.

6. Smaka av ordentligt och tillsätt eventuellt mer krydda efter smak.

Picklad Rödlök

1. Skiva rödlöken tunt.

2. Koka upp ättika, socker, vatten och lite salt

3. När lagen kokar, häll den över löken.

4. Lägg i en burk och låt stå kallt ett par timmar.

Pico De Gallo

1. Finhacka alla ingredienser och blanda ihop

2. Smaka av med salt och peppar!

Creamy Corn

1. Stek vitlök och chili i smör i en liten kastrull.

2. När det mjuknat, tillsätt matlagningsgrädde och majs.

3. Låt sjuda i ca 10 minuter.

4. Smaka av med salt och peppar.

Parmesanbollar

1. Knäck äggen över den kokta pastan och blanda ihop med parmesan och pankoströbröd.

2. Smaka av med salt och peppar.

3. Forma smeten till små bollar och rulla i extra panko.

4. Stek på hög värme i rikligt med olja.

5. Servera och toppa med extra parmesan och flingsalt.

Vetetortillas

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2. Tillsätt vatten och olja och blanda ihop till en fast deg

3. Låt vila i kyl ca 30 minuter.

4. Forma degen till bollar och kavla ut till tortillas

5. Stek i torr panna tills de har fin färg.

Recept av: @Ellinorhok- vinnare av #lidlsmästare vecka 7