Kryddiga cevapcicis i somunbröd med krispig sallad, tzatziki & pickles

Kryddiga cevapcicis i somunbröd med krispig sallad, tzatziki & pickles image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 25 min

Ingredienser

2 personer
    • 250   g cevapcici
    • 4   st somunbröd
    • 1   kruka koriander
  • Tzatziki

    • 5   msk gräddfil
    • 3   st vitlöksklyftor
    • 1   st gurka
    • 1   tsk flingsalt
    • 1   tsk svartpeppar
    • 1   msk olivolja
  • Övrig topping

    •   sallad
    •   rödlökar
    •   tomater
    •   saltgurkor

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Börja med att sätta ugnen på 220°. Lägg cevapicicin i en ugnsform med folie. Toppa med färsk koriander. Sätt in i mitten av ugnen och värm upp den i ca 20 minuter.

  2. Tillred tzatzikin genom att först riva gurkan som och lägg den sedan på hushållspapper. Pressa ut så mycket saft från gurkan som möjligt.

  3. Rör ner gurkan i en skål med gräddfil.

  4. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar. Toppa med olivolja.

  5. Skölj salladsblad, skär upp tomat och rödlök. Lägg upp saltgurka i en skål.

  6. Ta ut cevapcicin när den gått färdigt och värm på bröden i ugnen i ca 5 min. Skär sedan ett snitt i brödet.

  7. Dags att fylla! Montera somunbrödet med tzatziki i botten sedan cevapcicis, saltgurka, tomat och rödlök.