Kryddiga cevapcicis i somunbröd med krispig sallad, tzatziki & pickles
Ingredienser
2
personer
-
- 250 g cevapcici
- 4 st somunbröd
- 1 kruka koriander
-
Tzatziki
- 5 msk gräddfil
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st gurka
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
-
Övrig topping
- sallad
- rödlökar
- tomater
- saltgurkor
Förberedelse
Börja med att sätta ugnen på 220°. Lägg cevapicicin i en ugnsform med folie. Toppa med färsk koriander. Sätt in i mitten av ugnen och värm upp den i ca 20 minuter.
Tillred tzatzikin genom att först riva gurkan som och lägg den sedan på hushållspapper. Pressa ut så mycket saft från gurkan som möjligt.
Rör ner gurkan i en skål med gräddfil.
Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar. Toppa med olivolja.
Skölj salladsblad, skär upp tomat och rödlök. Lägg upp saltgurka i en skål.
Ta ut cevapcicin när den gått färdigt och värm på bröden i ugnen i ca 5 min. Skär sedan ett snitt i brödet.
Dags att fylla! Montera somunbrödet med tzatziki i botten sedan cevapcicis, saltgurka, tomat och rödlök.