Högsta kvalitet till bästa pris
Kurdisk auberginegratäng

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g högrev högrev
2 st st aubergine aubergine
(stora)
2 st st gula lökar gul lök
(stora)
2 - 6 st st vitlök vitlök
2 dl dl persilja persilja
2 - 3 msk msk tomatpuré tomatpuré
2 st st tomater tomat
1 - 2 st st paprikor paprika
0,3 msk msk kanel kanel
salt salt
olja olja

Kurdisk auberginegratäng

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:40 h
(11)

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 250 °C.

2. Skär köttet i grytbitar och lägg i en kastrull (eller tryckkokare).

3. Fyll på med vatten så att köttet precis täcks. Salta och koka sedan under lock i en timme (eller i tryckkokare i 20 minuter).

4. Skala auberginerna till hälften med potatisskalare så att de blir zebrarandiga.

5. Skär sedan i halvcentimetertjocka skivor och bryn med lite olja i stekpanna tills de fått färg och blivit mjuka.

6. Skala och skiva löken till lökringar och stek i olja tills de fått färg. Skiva paprika och tomater till ringar.

7. Blanda tomatpurén med buljongen från köttet och fyll vid behov på med vatten till totalt 3 dl vätska.

8. Ta fram en ugnssäker form och varva auberginer, kött, lök, tomater och paprika.

9. Pressa vitlöksklyftorna och fördela jämnt i formen. Slå över vätskan.

10. Strö över kanel, salt och hackad persilja. Täck därefter formen med aluminiumfolie.

11. Grädda mitt i ugnen på 250 °C i totalt en timme. Sänk värmen till 200 °C efter en halvtimme, ta av folien de sista 15 minuterna.

Tips: Gott att servera med ris.