
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | högrev högrev | |
2 st st | aubergine
aubergine (stora) | |
2 st st | gula lökar
gul lök (stora) | |
2 - 6 st st | vitlök vitlök | |
2 dl dl | persilja persilja | |
2 - 3 msk msk | tomatpuré tomatpuré | |
2 st st | tomater tomat | |
1 - 2 st st | paprikor paprika | |
0,3 msk msk | kanel kanel | |
salt salt | ||
olja olja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKurdisk auberginegratäng
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 250 °C.
2. Skär köttet i grytbitar och lägg i en kastrull (eller tryckkokare).
3. Fyll på med vatten så att köttet precis täcks. Salta och koka sedan under lock i en timme (eller i tryckkokare i 20 minuter).
4. Skala auberginerna till hälften med potatisskalare så att de blir zebrarandiga.
5. Skär sedan i halvcentimetertjocka skivor och bryn med lite olja i stekpanna tills de fått färg och blivit mjuka.
6. Skala och skiva löken till lökringar och stek i olja tills de fått färg. Skiva paprika och tomater till ringar.
7. Blanda tomatpurén med buljongen från köttet och fyll vid behov på med vatten till totalt 3 dl vätska.
8. Ta fram en ugnssäker form och varva auberginer, kött, lök, tomater och paprika.
9. Pressa vitlöksklyftorna och fördela jämnt i formen. Slå över vätskan.
10. Strö över kanel, salt och hackad persilja. Täck därefter formen med aluminiumfolie.
11. Grädda mitt i ugnen på 250 °C i totalt en timme. Sänk värmen till 200 °C efter en halvtimme, ta av folien de sista 15 minuterna.
Tips: Gott att servera med ris.