Kyckling i panna
Ingredienser
4
personer
-
- 4 st kycklingfiléer
- 200 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 2 msk smör
- 2 dl grädde
- 1 msk timjan
- 1 st äpple
- 1 tsk rapsolja
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk soja
- 1 dl mjölk
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
Börja med att förbereda grönsakerna. Skölj och dela champinjonerna på mitten. Skala och skiva löken tunt. Skölj och skär äpplet i klyftor.
Fräs champinjoner, lök och äpple i olja i en stekpanna tills det fått lite färg. Häll över i en skål och ställ åt sidan.
Bryn kycklingen på båda sidor i smöret i samma stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt grädde, timjan och soja. Låt sjuda cirka 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Vänd på kycklingen med jämna mellanrum.
Lyft upp kycklingen ur pannan. Blanda mjölken och majsstärkelsen och vispa ned i pannan. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen tillsammans med grönsakerna.
Servera med ugnsbakad potatis, pasta eller ris.