Kyckling i panna med bacon och tomat

Kyckling i panna med bacon och tomat image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 25 min

Ingredienser

4 personer
    • 500   g kycklingbröst
    • 2   msk rapsolja
    • 0,5   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar
    • 2   dl crème fraiche
    • 2   msk kalvfond
    • 1   msk dijonsenap
    • 140   g bacon
    • 2   st tomater
    • 0,5   dl färsk basilika

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i olja. Krydda med salt och peppar.

  2. Tillsätt crème fraiche, kalvfond (eller kycklingfond) och senap. Låt sjuda cirka 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

  3. Stek bacon krispigt i en egen stekpanna. Skölj och hacka tomaterna i centimeterstora bitar.

  4. Toppa med bacon, tomat och finhackad basilika vid servering. Servera gärna med ris, potatis eller pasta.