Kycklingfilé med kryddost

Kycklingfilé med kryddost image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
  • Kyckling

    • 4   st kycklingfiléer
    • 2   msk rapsolja
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Grönkålssallad

    • 400   g grönkål delad
    • 1   st gul lök finhackad
    • 50   g smör
    •   svartpeppar
    • 1   äpple strimlat
    • 100   g kryddost
  • Senapskräm

    • 2   dl crème fraiche
    • 1   msk senap
    • 1   nypa socker

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Stek kycklingen i lite rapsolja med salt och peppar. Lägg i ugnsform och baka på 90 °C till innertemperatur 72 °C.

    2. Finhacka den gula löken och sjud den i smör tills den är glansig och mjuk. Riv av den grova stjälken från grönkålen, dela i bitar. Hetta upp en panna och tillsätt lite rapsolja. Lägg i grönkålen och stek hastigt, blanda med löken och smaka av med salt och peppar.

    3. Blanda samman senapskrämen. Lägg upp grönkålen tillsammans med strimlat äpple och stavar av kryddost.

    4. Skär kycklingbröstet i bitar och lägg på salladen tillsammans med lite senapskräm.

    Tips för dig som inte har en stektermometer: Kycklingen är färdig om du sticker i den och köttsaften är klar.