
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | kycklinglårfiléer kycklinglårfilé |
Marinad
50 g g | ingefära ingefära | ||
2 st st | vitlök vitlök | ||
1 dl dl | olja olja | ||
1 dl dl | soja soja | ||
2 st st | chili chili |
Sallad
1 knippen knippe | koriander koriander | ||
1 st st | purjolökar purjolök | ||
1 knippen knippe | gräslök gräslök | ||
0,5 huvud huvud | grönsallad grönsallad |
Dressing
3 st st | lime lime | ||
1 msk msk | socker socker |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKycklinglårfilé med smak av Asien
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Riv vitlök och skalad ingefära till marinaden. Strimla chilin och ta bort kärnorna. Blanda med oljan och sojan.
2.Lägg kycklingen med marinaden i en tät påse i kylen över natten.
3. Skär bort den gröna blasten från purjolöken och se till att ingen sand sitter kvar. Lägg den hel på grillen och pensla med olja, grilla tills den är helt svart. Skala av det yttersta svarta lagret och skär det i grova skivor.
4. Finstrimla salladskålen och grovhacka koriandern.
5. Blanda limesaft, rivet limeskal, finhackad chili, soja och socker och rör tills sockret löst sig.
6. Grilla kycklingen tills köttsaften är klar och genomskinlig. Ge salladslöken någon minut på grillen och blanda med resten av salladsingredienserna, vänd runt med dressingen.
7. Dra kycklingen i bitar över salladen och toppa med färsk koriander.