Kycklinglårfilé med smak av Asien

Kycklinglårfilé med smak av Asien image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 8 h
Tillagning 50 min

Ingredienser

4 personer
    • 600   g kycklinglårfiléer
  • Marinad

    • 50   g ingefära
    • 2   st vitlök
    • 1   dl olja
    • 1   dl soja
    • 2   st chili
  • Sallad

    • 1   knippe koriander
    • 1   st purjolök
    • 1   knippe gräslök
    • 0,5   huvud grönsallad
  • Dressing

    • 3   st lime
    • 1   msk socker

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Riv vitlök och skalad ingefära till marinaden. Strimla chilin och ta bort kärnorna. Blanda med oljan och sojan.

    2.Lägg kycklingen med marinaden i en tät påse i kylen över natten.

    3. Skär bort den gröna blasten från purjolöken och se till att ingen sand sitter kvar. Lägg den hel på grillen och pensla med olja, grilla tills den är helt svart. Skala av det yttersta svarta lagret och skär det i grova skivor.

    4. Finstrimla salladskålen och grovhacka koriandern.

    5. Blanda limesaft, rivet limeskal, finhackad chili, soja och socker och rör tills sockret löst sig.

    6. Grilla kycklingen tills köttsaften är klar och genomskinlig. Ge salladslöken någon minut på grillen och blanda med resten av salladsingredienserna, vänd runt med dressingen.

    7. Dra kycklingen i bitar över salladen och toppa med färsk koriander.