
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Tomatsås
2 burkar burk | tomater
tomat (hela) | |
2 st st | vitt vin
vitt vin (valfritt) | |
schalottenlökar
schalottenlök (stora) | ||
4 klyftor klyfta | vitlök vitlök | |
2 tsk tsk | tomatpuré tomatpuré | |
1 dl dl | vatten vatten | |
4 krm krm | oregano oregano | |
2 tsk tsk | salt salt | |
1 tsk tsk | socker socker | |
2 krm krm | vitpeppar vitpeppar | |
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar | |
0,5 krm krm | cayennepeppar cayennepeppar | |
1 | buljong buljong | |
3 msk msk | olivolja olivolja | |
0,5 dl dl | persilja
persilja (hackad) |
Kycklingrullader
400 g g | kycklingfiléer kycklingfilé | |
1 dl dl | parmesan
parmesan (riven) | |
1 dl dl | basilika basilika | |
2 krm krm | vitpeppar vitpeppar | |
2 krm krm | salt salt |
Ravioli
500 g g | ravioli chef select
ravioli chef select (tomat och mozzarella) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKycklingrullader fyllda med parmesan och basilika
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:Tomatsås
1. Finhacka schalottenlöken, fräs den mjuk i olivoljan, behöver inte få färg bara den är mjuk.
2. Häll över i kastrull.
3. Mosa/krama tomaterna med handen så det går sönder lite, häll i dom med löken. Häll även i vinet+vattnet. Låt koka upp och sänk värmen.
4. Pressa i vitlöken, alla kryddor samt smula i buljongen. Låt puttra på svag värme i ca 30 min.
5. Klicka i tomatpurén och rör om. Ställ åt sidan. När du sen värmer upp såsen ska du hälla i den hackade persiljan.
Kycklingrulllader
1. Dela kycklingfileérna på längden, så du får 2 platta delar per kycklingfilé.
2 Lägg varje del mellan gladpack och banka försiktigt så du får tunna bitar.
3. Salta och peppra varje del.
4. Fördela ett par basilikablad på varje filé, fördela den rivna parmesanen på alla 4 delar.
5 Rulla sen ihop varje del (så tajt det går) och bind varje del med kött tråd. (Om du tycker att rulladerna håller ihop så behöver du inte använda kött tråd)
6. Stek rulladerna i mycket smör så de får färg. Låt svalna. När de inte är så varma kan du ta bort snöret.
7. Sätt sen in i ugnen på 180° ca 15 min. Ta ut rulladerna och ta bort snöret.
8.Skiva sen rulladerna i ganska tjocka skivor.
Ravioli (Lidls egen) med tomat och mozzarella
1. Följ anvisningarna som står på paketet.
2. När pastan är färdigkokt så häller du den i tomatsåsen som är uppvärmd
Recept av: suss1974 -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 6