Kycklingrullader fyllda med parmesan och basilika
Ingredienser
-
Tomatsås
- 2 burkar tomater hela
- 2 st vitt vin valfritt
- schalottenlökar stora
- 4 klyftor vitlök
- 2 tsk tomatpuré
- 1 dl vatten
- 4 krm oregano
- 2 tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 krm vitpeppar
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 krm cayennepeppar
- 1 buljong
- 3 msk olivolja
- 0,5 dl persilja hackad
-
Kycklingrullader
- 400 g kycklingfiléer
- 1 dl parmesan riven
- 1 dl basilika
- 2 krm vitpeppar
- 2 krm salt
-
Ravioli
- 500 g ravioli chef select tomat och mozzarella
Förberedelse
1. Finhacka schalottenlöken, fräs den mjuk i olivoljan, behöver inte få färg bara den är mjuk.
2. Häll över i kastrull.
3. Mosa/krama tomaterna med handen så det går sönder lite, häll i dom med löken. Häll även i vinet+vattnet. Låt koka upp och sänk värmen.
4. Pressa i vitlöken, alla kryddor samt smula i buljongen. Låt puttra på svag värme i ca 30 min.
5. Klicka i tomatpurén och rör om. Ställ åt sidan. När du sen värmer upp såsen ska du hälla i den hackade persiljan.
1. Dela kycklingfileérna på längden, så du får 2 platta delar per kycklingfilé.
2 Lägg varje del mellan gladpack och banka försiktigt så du får tunna bitar.
3. Salta och peppra varje del.
4. Fördela ett par basilikablad på varje filé, fördela den rivna parmesanen på alla 4 delar.
5 Rulla sen ihop varje del (så tajt det går) och bind varje del med kött tråd. (Om du tycker att rulladerna håller ihop så behöver du inte använda kött tråd)
6. Stek rulladerna i mycket smör så de får färg. Låt svalna. När de inte är så varma kan du ta bort snöret.
7. Sätt sen in i ugnen på 180° ca 15 min. Ta ut rulladerna och ta bort snöret.
8.Skiva sen rulladerna i ganska tjocka skivor.
1. Följ anvisningarna som står på paketet.
2. När pastan är färdigkokt så häller du den i tomatsåsen som är uppvärmd
Recept av: suss1974 -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 6