Laab Gai i krispiga salladsblad med ingefärsmajonnäs

Laab Gai i krispiga salladsblad med ingefärsmajonnäs image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
  • Laab Gai

    • 400   g kycklingfärs
    • 2   - 3   gemsallad
    • 2   msk rapsolja
    • 2   st chili finhackade
    • 1   st ingefära finhackad
    • 3   klyftor vitlök pressade
    • 1   knippe gräslök strimlad
    • 1   st lime
    • 2   msk fisksås
    • 1   knippe koriander grovhackad
  • Ingefärsmajonnäs

    • 2   dl majonnäs
    • 2   msk soja
    •   ingefära

Förberedelse

    Laab gai

    1. Stek färsen i rapsolja utan att den får färg eller bränns. Rör ofta.

    2. Tillsätt chili, ingefära (spara lite till majonnäsen), vitlök, salladslök samt rivet skal och saft från lime. Smaka av med fisksås och vänd allra sist ner koriandern.

    Ingefärsmajonnäs

    Riv ner lite ingefära och soja i majonnäsen.

    Servera laaben i salladsblad och toppa med majonnäs.

    Recept av: Mimmi Siezing