Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Lammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

700 g g lammstek lammstek
100 g g blåmögelost blåmögelost
600 g g grönkål grönkål
3 - 4 msk msk olivolja olivolja
3 - 4 msk msk honung honung
salt salt
svartpeppar svartpeppar
2 st st granatäpplen granatäpple

Lammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(1)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Gnid in steken i mycket salt och vitpeppar.

3. Stick ett par djupa hål i steken med en kniv och tryck ner bitar av blåmögelosten.

4. Lägg på plåt/form, sätt in i ugnen och grädda den till en innertemperatur på 54°C, ta ut och låt vila ca 15, inrullad i smörpapper, innan du skivar upp den.

5. Blanda då olja och honungen med lite salt och peppar i en bunken, lägg i grönkålen.

6. Massera in olja/honungsblandning i grönkålen och lägg sen på en plåt, sätt in i ugnen när lammsteken vilar.

7. Grädda tills kålen ser klar ut och knaprig.

8. Ta ut, strö över granatäpplekärnor och servera med skivad lammstek.