
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
700 g g | lammstek lammstek | |
100 g g | blåmögelost blåmögelost | |
600 g g | grönkål grönkål | |
3 - 4 msk msk | olivolja olivolja | |
3 - 4 msk msk | honung honung | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
2 st st | granatäpplen granatäpple |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Gnid in steken i mycket salt och vitpeppar.
3. Stick ett par djupa hål i steken med en kniv och tryck ner bitar av blåmögelosten.
4. Lägg på plåt/form, sätt in i ugnen och grädda den till en innertemperatur på 54°C, ta ut och låt vila ca 15, inrullad i smörpapper, innan du skivar upp den.
5. Blanda då olja och honungen med lite salt och peppar i en bunken, lägg i grönkålen.
6. Massera in olja/honungsblandning i grönkålen och lägg sen på en plåt, sätt in i ugnen när lammsteken vilar.
7. Grädda tills kålen ser klar ut och knaprig.
8. Ta ut, strö över granatäpplekärnor och servera med skivad lammstek.