Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Lammstek Provencale

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

700 g g lammstek lammstek
1 st st gula lökar gul lök
2 st st morötter morot
(medelstora)
3 st st vitlök vitlök
1 dl dl rött vin rött vin
4 dl dl buljong buljong
(av kalv eller dylikt)
majsstärkelse majsstärkelse
(t.ex. Maizena)
4 st st tomater tomat
2 st st rödlökar rödlök
300 g g Kronärtkockskräm Kronärtkockskräm
1 dl dl persilja persilja
(hackad)
svartpeppar svartpeppar
salt salt

Lammstek Provencale

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:30 h
(61)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 °C. Krydda steken med lite salt och peppar. Lägg på plåt/form och grädda i ugn till en innertemperatur på 54 °C. Ta ut steken och låt vila i ca 15 minuter, inrullad i smörpapper, innan du skivar den.

2. Finhacka under tiden den gula löken och hacka vitlöksklyftorna. Tärna morötterna fint. Fräs gul lök med hälften av vitlöken och morötterna på medelhög värme i lite olja. Slå först på vin och låt koka upp, tillsätt sedan buljongen och sänk värmen. Låt sjuda och reducera tills ca 3 dl återstår, sila över i en annan kastrull och smaka av. Vid behov, red med majsstärkelse utblandat i vatten till önskad konsistens.

3. Skär tomaterna och rödlöken i klyftor. Lägg tomater och lökklyftor i en form, ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Låt stå i ugnen på 150 °C i ca 20- 30 min.

4. Värm kronärtskockskrämen i en kastrull och lägg på tallrikarna. Skiva lammsteken och placera mitt på krämen. Lägg på tomater och lökklyftor.

5. Blanda i resterande vitlök och persilja i såsen och servera till lammet. Potatis eller risotto passar bra som tillbehör.