
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
700 g g | lammstek lammstek | ||
1 st st | gula lökar gul lök | ||
2 st st | morötter
morot (medelstora) | ||
3 st st | vitlök vitlök | ||
1 dl dl | rött vin rött vin | ||
4 dl dl | buljong
buljong (av kalv eller dylikt) | ||
majsstärkelse
majsstärkelse (t.ex. Maizena) | |||
4 st st | tomater tomat | ||
2 st st | rödlökar rödlök | ||
300 g g | Kronärtkockskräm Kronärtkockskräm | ||
1 dl dl | persilja
persilja (hackad) | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLammstek Provencale
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 °C. Krydda steken med lite salt och peppar. Lägg på plåt/form och grädda i ugn till en innertemperatur på 54 °C. Ta ut steken och låt vila i ca 15 minuter, inrullad i smörpapper, innan du skivar den.
2. Finhacka under tiden den gula löken och hacka vitlöksklyftorna. Tärna morötterna fint. Fräs gul lök med hälften av vitlöken och morötterna på medelhög värme i lite olja. Slå först på vin och låt koka upp, tillsätt sedan buljongen och sänk värmen. Låt sjuda och reducera tills ca 3 dl återstår, sila över i en annan kastrull och smaka av. Vid behov, red med majsstärkelse utblandat i vatten till önskad konsistens.
3. Skär tomaterna och rödlöken i klyftor. Lägg tomater och lökklyftor i en form, ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Låt stå i ugnen på 150 °C i ca 20- 30 min.
4. Värm kronärtskockskrämen i en kastrull och lägg på tallrikarna. Skiva lammsteken och placera mitt på krämen. Lägg på tomater och lökklyftor.
5. Blanda i resterande vitlök och persilja i såsen och servera till lammet. Potatis eller risotto passar bra som tillbehör.