
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
700 g g | lammstek lammstek | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
2 st st | morötter
morot (medelstora) | |
3 st st | vitlök vitlök | |
1 dl dl | rött vin rött vin | |
4 dl dl | buljong
buljong (av kalv eller dylikt) | |
majsstärkelse
majsstärkelse (t.ex. Maizena) | ||
4 st st | tomater tomat | |
2 st st | rödlökar rödlök | |
300 g g | Kronärtkockskräm Kronärtkockskräm | |
1 dl dl | persilja
persilja (hackad) | |
svartpeppar svartpeppar | ||
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLammstek Provencale
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 °C. Krydda steken med lite salt och peppar. Lägg på plåt/form och grädda i ugn till en innertemperatur på 54 °C. Ta ut steken och låt vila i ca 15 minuter, inrullad i smörpapper, innan du skivar den.
2. Finhacka under tiden den gula löken och hacka vitlöksklyftorna. Tärna morötterna fint. Fräs gul lök med hälften av vitlöken och morötterna på medelhög värme i lite olja. Slå först på vin och låt koka upp, tillsätt sedan buljongen och sänk värmen. Låt sjuda och reducera tills ca 3 dl återstår, sila över i en annan kastrull och smaka av. Vid behov, red med majsstärkelse utblandat i vatten till önskad konsistens.
3. Skär tomaterna och rödlöken i klyftor. Lägg tomater och lökklyftor i en form, ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Låt stå i ugnen på 150 °C i ca 20- 30 min.
4. Värm kronärtskockskrämen i en kastrull och lägg på tallrikarna. Skiva lammsteken och placera mitt på krämen. Lägg på tomater och lökklyftor.
5. Blanda i resterande vitlök och persilja i såsen och servera till lammet. Potatis eller risotto passar bra som tillbehör.