Högsta kvalitet till bästa pris
Lax med blomkålskräm och buerre blanc

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

600 g g lax lax
1 burkar burk stenbitsrom stenbitsrom
(röd)

Blomkålskräm

0,75 st st blomkål blomkål
(tre fjärdedelar)
2 dl dl grädde grädde
2 dl dl mjölk mjölk
maizena maizena
2 msk msk crème fraiche crème fraiche
salt salt

Blomkåls- & fänkålssallad

1 st st fänkål fänkål
1 knippen knippe dill dill

Beurre blanc-sås

2 st st schalottenlökar schalottenlök
(hackade)
vitpeppar vitpeppar
((5 korn) )
1 st st lagerblad lagerblad
2 dl dl vitt vin vitt vin
1 msk msk vitvinsvinäger vitvinsvinäger
250 g g smör smör
svartpeppar svartpeppar

Lax med blomkålskräm & buerre blanc

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(11)

Gör så här:

1. Blomkålskräm: Dela 3/4 av blomkålshuvudet och lägg i en kastrull. Täck med grädde, mjölk och ev. lite vatten. Sjud på svag värme så det inte bränner i botten tills blomkålen är helt mjuk. Sila av och spara lite av vätskan.

2. Red gräddmjölken med maizena till en tjock béchamelsås.

3. Mixa den kokta blomkålen tillsammans med 2 msk av den tjocka béchamelsåsen till en slät kräm. Smaka av med créme fraiche, salt och peppar.

4. Blomkål- & fänkålssallad: Riv resten av den råa blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. Hyvla fänkålen tunt och blanda med den råa blomkålen och plockad dill.

5. Beurre blanc-sås: Lägg schalottenlöken i en liten kastrull tillsammans med pepparkorn, lagerblad, vitt vin och vinäger. Låt koka ner till hälften och sila av. Tärna smöret och vispa ner lite i taget i reduktionen till en homogen smörsås. Smaka av med salt och peppar.

6. Lax: Baka laxen i portionsbitar på 90 °C till 44 °C innertemperatur. Servera laxen ovanpå blomkålskrämen och toppa med blomkåls- och fänkålssalladen. Vänd ner stenbitsrommen i smörsåsen och ringla runt fisken.