
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | lax lax | ||
1 burkar burk | stenbitsrom
stenbitsrom (röd) |
Blomkålskräm
0,75 st st | blomkål
blomkål (tre fjärdedelar) | ||
2 dl dl | grädde grädde | ||
2 dl dl | mjölk mjölk | ||
maizena maizena | |||
2 msk msk | crème fraiche crème fraiche | ||
salt salt |
Blomkåls- & fänkålssallad
1 st st | fänkål fänkål | ||
1 knippen knippe | dill dill |
Beurre blanc-sås
2 st st | schalottenlökar
schalottenlök (hackade) | ||
vitpeppar
vitpeppar ((5 korn) ) | |||
1 st st | lagerblad lagerblad | ||
2 dl dl | vitt vin vitt vin | ||
1 msk msk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger | ||
250 g g | smör smör | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLax med blomkålskräm & buerre blanc
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blomkålskräm: Dela 3/4 av blomkålshuvudet och lägg i en kastrull. Täck med grädde, mjölk och ev. lite vatten. Sjud på svag värme så det inte bränner i botten tills blomkålen är helt mjuk. Sila av och spara lite av vätskan.
2. Red gräddmjölken med maizena till en tjock béchamelsås.
3. Mixa den kokta blomkålen tillsammans med 2 msk av den tjocka béchamelsåsen till en slät kräm. Smaka av med créme fraiche, salt och peppar.
4. Blomkål- & fänkålssallad: Riv resten av den råa blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. Hyvla fänkålen tunt och blanda med den råa blomkålen och plockad dill.
5. Beurre blanc-sås: Lägg schalottenlöken i en liten kastrull tillsammans med pepparkorn, lagerblad, vitt vin och vinäger. Låt koka ner till hälften och sila av. Tärna smöret och vispa ner lite i taget i reduktionen till en homogen smörsås. Smaka av med salt och peppar.
6. Lax: Baka laxen i portionsbitar på 90 °C till 44 °C innertemperatur. Servera laxen ovanpå blomkålskrämen och toppa med blomkåls- och fänkålssalladen. Vänd ner stenbitsrommen i smörsåsen och ringla runt fisken.