Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Lax med sötpotatissallad & chilismör

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

600 g g lax lax
(i 150 g stora bitar)

Sötpotatissallad

2 st st majskolvar majskolv
(alt. en burk majs)
2 st st sötpotatisar sötpotatis
olivolja olivolja
1 knippen knippe gräslök gräslök
(alt. 1 purjolök)

Chilismör

50 g g smör smör
1 st st chili chili
(kärnhus och kärnor borttagna)
1 st st lime lime
1 knippen knippe koriander koriander
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Lax med sötpotatissallad & chilismör

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(15)

Gör så här:

1. Tvätta sötpotatisen och skär i klyftor, behåll skalet på. Lägg i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt. Baka i ugnen på 180 °C ca 25 minuter eller tills de känns mjuka.

2. Använder du majskolvar, sota dem först i en het panna och skär sedan av majskornen från stocken. Har du majs på burk, stek kornen i lite olja i en het panna. Salta och peppra.

3. Låt smöret bli rumstempererat. Dela chilifrukterna och skrapa ur kärnorna. Strimla tunt och skär sedan i små tärningar (s.k. brunoise).

4. Riv limefrukternas skal och hacka koriandern. Blanda ihop smör, chili, rivet limeskal, koriander och smaka av med salt. Vispa fluffigt.

5. Stek laxen i lite olja på hög värme och baka sedan av i ugn på 90 °C till 44 °C innertemperatur.

6. Pressa saften ur limefrukterna och blanda med lite olivolja.

7. Strimla salladslöken och blanda med majsen och den bakade sötpotatisen. Ringla limeoljan över och toppa med lite plockad koriander.

8. Lägg en klick av det vispade smöret på laxen och låt smälta. Servera med den bakade sötpotatisen.