
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 stjälkar stjälk | salladslök salladslök | ||
1 | paprikor
paprika (grön) | ||
1 msk msk | rapsolja rapsolja | ||
2 klyftor klyfta | vitlök vitlök | ||
400 ml ml | kokosmjölk kokosmjölk | ||
2 tsk tsk | curry curry | ||
2 dl dl | vatten vatten | ||
0,5 -1 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | ||
100 g g | nudlar nudlar | ||
500 g g | laxfiléer laxfilé | ||
65 g g | Spenat
Spenat (färsk) | ||
koriander
koriander (färsk, eller färsk thaibasilika) |
Laxcurrygryta med spenat
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
0:25
min
(6)
Gör så här:
1. Skölj och skär salladslöken i smala slantar. Skölj och skär paprikan i smala strimlor. Stek mjuka i olja några minuter. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt i grytan ihop med curryn. Låt fräsa ett par minuter.
2. Tillsätt kokosmjölk, vatten, salt och peppar och låt sjuda cirka 2 min.
3. Skär laxen i kuber och tillsätt i kokosmjölken. Låt sjuda cirka 5 min under lock. Tillsätt spenaten.
4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
5. Servera grytan med nudlarna. Toppa med thaibasilika eller koriander.