Laxcurrygryta med spenat
Ingredienser
4
personer
-
- 3 stjälkar salladslök
- 1 grön paprika
- 1 msk rapsolja
- 2 klyftor vitlök
- 400 ml kokosmjölk
- 2 tsk curry
- 2 dl vatten
- 0,5 - 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 100 g nudlar
- 500 g laxfiléer
- 65 g färsk spenat
- färsk koriander
Förberedelse
Skölj och skär salladslöken i smala slantar. Skölj och skär paprikan i smala strimlor. Stek mjuka i olja några minuter. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt i grytan ihop med curryn. Låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, salt och peppar och låt sjuda cirka 2 min.
Skär laxen i kuber och tillsätt i kokosmjölken. Låt sjuda cirka 5 min under lock. Tillsätt spenaten.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Servera grytan med nudlarna. Toppa med koriander eller thaibasilika.