Laxcurrygryta med spenat

Laxcurrygryta med spenat image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 25 min

Ingredienser

4 personer
    • 3   stjälkar salladslök
    • 1   grön paprika
    • 1   msk rapsolja
    • 2   klyftor vitlök
    • 400   ml kokosmjölk
    • 2   tsk curry
    • 2   dl vatten
    • 0,5   - 1   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar
    • 100   g nudlar
    • 500   g laxfiléer
    • 65   g färsk spenat
    •   färsk koriander

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Skölj och skär salladslöken i smala slantar. Skölj och skär paprikan i smala strimlor. Stek mjuka i olja några minuter. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt i grytan ihop med curryn. Låt fräsa ett par minuter.

  2. Tillsätt kokosmjölk, vatten, salt och peppar och låt sjuda cirka 2 min.

  3. Skär laxen i kuber och tillsätt i kokosmjölken. Låt sjuda cirka 5 min under lock. Tillsätt spenaten.

  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  5. Servera grytan med nudlarna. Toppa med koriander eller thaibasilika.