
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
125 g g | smör
smör (kylskåpskallt) | ||
1 - 2 msk msk | vatten
vatten (iskallt) |
Fyllning:
125 g g | lax lax | ||
65 g g | ruccola
ruccola (färsk ) | ||
10 cm cm | purjolökar purjolök |
Äggstanning:
3 | ägg ägg | ||
1,5 dl dl | vispgrädde vispgrädde | ||
1,5 dl dl | mjölk mjölk | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Topping:
100 g g | ost
ost (riven) | ||
dill
dill (färsk) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLaxpaj med ruccola
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Knåda degen smidig och tryck ut i en rund form, ca 25 cm/diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylskåpet ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.
2. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
3. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen.
4. Fyll pajskalet med lax, rucola och purjolök Häll över äggstanningen och toppa med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills pajen är gyllene.
5. Toppa pajen med färsk dill. Servera direkt, gärna med en grönsallad till.