
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
125 g g | smör
smör (kylskåpskallt) | |
1 - 2 msk msk | vatten
vatten (iskallt) |
Fyllning:
125 g g | lax lax | |
65 g g | ruccola
ruccola (färsk ) | |
10 cm cm | purjolökar purjolök |
Äggstanning:
3 | ägg ägg | |
1,5 dl dl | vispgrädde vispgrädde | |
1,5 dl dl | mjölk mjölk | |
1 tsk tsk | salt salt | |
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Topping:
100 g g | ost
ost (riven) | |
dill
dill (färsk) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLaxpaj med ruccola
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Knåda degen smidig och tryck ut i en rund form, ca 25 cm/diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylskåpet ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.
2. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
3. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen.
4. Fyll pajskalet med lax, rucola och purjolök Häll över äggstanningen och toppa med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills pajen är gyllene.
5. Toppa pajen med färsk dill. Servera direkt, gärna med en grönsallad till.