Laxpaj med ruccola
Ingredienser
4
personer
-
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 1 - 2 msk kallt vatten
-
Fyllning:
- 125 g lax
- 65 g ruccola
- 10 cm purjolökar
-
Äggstanning:
- 3 ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
-
Topping:
- 100 g riven ost
- dill
Förberedelse
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen, smöret ska vara kylskåpskallt. Knåda degen smidig och tryck ut i en rund form, ca 25 cm/diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylskåpet ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.
Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen.
Fyll pajskalet med lax, rucola och purjolök. Häll över äggstanningen och toppa med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills pajen är gyllene.
Toppa pajen med färsk dill. Servera direkt, gärna med en grönsallad till.