Laxpaj med ruccola

Laxpaj med ruccola image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
  • Pajdeg:

    • 3   dl vetemjöl
    • 125   g smör
    • 1   - 2   msk kallt vatten
  • Fyllning:

    • 125   g lax
    • 65   g ruccola
    • 10   cm purjolökar
  • Äggstanning:

    • 3   ägg
    • 1,5   dl vispgrädde
    • 1,5   dl mjölk
    • 1   tsk salt
    • 1   krm svartpeppar
  • Topping:

    • 100   g riven ost
    •   dill

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen, smöret ska vara kylskåpskallt. Knåda degen smidig och tryck ut i en rund form, ca 25 cm/diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylskåpet ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

  3. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen.

  4. Fyll pajskalet med lax, rucola och purjolök. Häll över äggstanningen och toppa med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills pajen är gyllene.

  5. Toppa pajen med färsk dill. Servera direkt, gärna med en grönsallad till.