Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Laxpaj med ruccola

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pajdeg:

3 dl dl vetemjöl vetemjöl
125 g g smör smör
(kylskåpskallt)
1 - 2 msk msk vatten vatten
(iskallt)

Fyllning:

125 g g lax lax
65 g g ruccola ruccola
(färsk )
10 cm cm purjolökar purjolök

Äggstanning:

3 ägg ägg
1,5 dl dl vispgrädde vispgrädde
1,5 dl dl mjölk mjölk
1 tsk tsk salt salt
1 krm krm svartpeppar svartpeppar

Topping:

100 g g ost ost
(riven)
dill dill
(färsk)

Laxpaj med ruccola

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(19)

Gör så här:

1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Knåda degen smidig och tryck ut i en rund form, ca 25 cm/diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylskåpet ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.

2. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

3. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen.

4. Fyll pajskalet med lax, rucola och purjolök Häll över äggstanningen och toppa med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills pajen är gyllene.

5. Toppa pajen med färsk dill. Servera direkt, gärna med en grönsallad till.