Högsta kvalitet till bästa pris
Linser med spätzle och wienerkorv

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Linserna

250 g g linser linser
1 lökar lök
400 g g soppgrönsaker soppgrönsaker
200 g g rökt sidfläsk rökt sidfläsk
1 msk msk solrosolja solrosolja
1 lagerblad lagerblad
4 dl dl köttbuljong köttbuljong
90 g g potatisar potatis
2 msk msk vinäger vinäger
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Spätzle

250 g g vetemjöl vetemjöl
3 st st ägg ägg
2 msk msk smör smör

Garnering

1 knippen knippe persilja persilja

Korv

8 - 12 st st Wienerkorv Wienerkorv

Linser med spätzle och wienerkorv

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:10 h
(10)

Gör så här:

1. Låt linserna ligga i blöt över natten i rikligt med kallt vatten. Skala och finhacka löken. Skala och ansa soppgrönsakerna och skär dem i små tärningar. Finhacka persiljan. Skär bort svålen från fläsket, ta bort eventuella benrester och skär fläsket i tärningar. Stek hälften i olja i 1 minut. Tillsätt lök och grönsaker (inte persilja) och låt det steka i ytterligare 2-3 minuter. Låt vattnet rinna av från linserna och tillsätt lagerbladet. Häll över buljongen, tillsätt kryddor och låt det koka i 5 minuter. Skala potatisen och riv den fint. Tillsätt den i linserna och låt det koka ytterligare 10 minuter under lock.

För att spara tid kan du köpa vår färdiga spätzle. För att göra den själv, gör så här:

2. Rör ihop mjöl, ägg, 1 struken tesked salt och ca 1 dl kallt vatten till en slät deg tills det bildas bubblor. Låt degen vila övertäckt i 20 minuter. Skrapa sedan ner degen lite i taget med en spätzlebräda i rikligt med kokande saltat vatten och låt spätzlen sjuda i 1-2 minuter tills de kommer upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem åt sidan.

3. Smaka av linserna med salt, peppar och vinäger och ta bort lagerbladet. Värm korvarna i varmt vatten. Stek resten av fläsket knaprigt i en stekpanna med nonstickbeläggning och ta sedan upp det. Smält smör i stekpannan och vänd spätzlen i smöret. Servera med linser och korv och strö över fläsk och persilja.